Κατάθεση ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου έδωσε χθες στο πλαίσιο της κυρίας Ανάκρισης, που διενεργείται, για την δολοφονία του Ι. Μ. του Β. 43 ετών, κάτοικου εν ζωή Κρητηνίας, η χήρα του, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Ιωάννη Ιωαννίδη.
Η χήρα περιέγραψε εκ νέου τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δήλωσε την εξαφάνιση του συζύγου της αλλά και το γεγονός ότι υποψιάστηκε ότι κάτι κακό είχε συμβεί με δράστη τον Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κάτοικο Εμπωνας, με τον οποίο ο 43χρονος είχε συναλλαγές ναρκωτικών.
Στην δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας που υπέβαλε αναφέρονται τα εξής:
«Τυγχάνω χήρα του δολοφονηθέντος Ι. Μ. του Β. και της Σ., κατοίκου εν ζωή Κρητηνίας Ρόδου, με τον οποίο είχαμε τελέσει νόμιμο θρησκευτικό γάμο στις 16-08-2003, που ιερολογήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Κρητηνία της Ρόδου. Την 06η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, στην Ρόδο, ο καθ’ ου σκότωσε το σύζυγό μου πυροβολώντας τον με μία κυνηγετική καραμπίνα στο σώμα, στο λαιμό και στο πρόσωπο. Να σας επισημάνω ότι ο καθ’ ου – κατηγορούμενος είχε αναφανδόν άμεσο δόλο να αφαιρέσει τη ζωή του συζύγου μου, οργανώνοντας και προσχεδιάζοντας συνάμα την εγκληματική του ενέργεια, αφού τον ανέμενε σε ερημική τοποθεσία της επαρχιακής οδού Έμπωνα – Σιαννών στην Ρόδο (3ο χιλ.), φέροντας μαζί του το ανωτέρω όπλο και φορώντας μία ζώνη – γιλέκο με φυσίγγια (σφαίρες)!!!
Επιπρόσθετα, όταν μετά τον πρώτο πυροβολισμό που δέχθηκε ο σύζυγός μου από το δράστη, αυτός (ήτοι ο σύζυγός μου) προσπάθησε να διαφύγει, όντας ήδη σοβαρά τραυματισμένος, ο καθ’ ου τον καταδίωξε και τον πυροβόλησε και άλλες φορές ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το ειδεχθές και προμελετημένο έγκλημά του, όπως άλλωστε ο ίδιος ομολόγησε ενώπιον των ανδρών της Υ.Α. μετά τη σύλληψή του κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης.
Προκειμένου δε να καλύψει την αποτρόπαια πράξη του και να προφυλαχθεί, αφού βεβαιώθηκε ότι ο σύζυγός μου ήταν νεκρός, περισυνέλεξε τα κινητά τηλέφωνα του θύματος τα οποία και κατέστρεψε, κρύβοντας τα κομμάτια τους σε σημείο που απείχε από τον τόπο της δολοφονίας, ενώ επιπροσθέτως περισυνέλεξε και τους κάλυκες από τα φυσίγγια που χρησιμοποίησε για να μην αφήσει κανένα απολύτως ίχνος.
Στη συνέχεια μάλιστα έκρυψε σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες την κυνηγετική καραμπίνα και τη ζώνη – γιλέκο με τα φυσίγγια που φορούσε (!!!).
Μετά τη σύλληψή του από τους άνδρες της Υ.Α. ο καθ’ ου οδηγήθηκε ενώπιον της Αξιοτίμου κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία του άσκησε μεταξύ άλλων και ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (άρθρο 299 παρ. 1 ΠΚ), που τέλεσε κατά του συζύγου μου, όπως σας αναφέρω ανωτέρω, παραπέμποντάς τον ενώπιόν σας, προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της διαταχθείσας Κύριας Ανακρίσεως που θα διενεργήσετε.
Κατόπιν τούτων δια της παρούσας σας δηλώνω, με την ανωτέρω ιδιότητά μου, ήτοι ως χήρα του αποβιώσαντος – δολοφονηθέντος συζύγου μου και ως ανήκουσα στην οικογένεια του θύματος (άρθρο 932 εδ. γ ΑΚ), ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα κατά του καθ’ ου – κατηγορουμένου προς υποστήριξη της κατηγορίας, έχοντας σαφώς δικαίωμα κατά τις διατάξεις του ΑΚ σε χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης, που υπέστην, υφίσταμαι και θα συνεχίσω να υφίσταμαι από την ως είρηται αξιόποινη συμπεριφορά του και τον εξ αιτίας αυτής επώδυνο και απροσδόκητο θάνατο του συζύγου μου, [ήτοι για την πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του συζύγου μου Ιωάννη Ματθαίου του Βασιλείου και της Σταματίας, (άρθρο 299 παρ. 1 ΠΚ) που τελέσθηκε στην Ρόδο στις 06-11-2019], της ψυχικής μου οδύνης συνισταμένης στην έντονη στεναχώρια που υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι από αυτήν (ήτοι από την ως είρηται αξιόποινη πράξη του καθ’ ου – κατηγορουμένου)».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ