Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην έφεση, που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, κατά της από 14 Οκτωβρίου 2019 αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου με την οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών σε έναν 60χρονο κάτοικο της Κω που κρίθηκε ομοφώνως ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, του 46χρονου αδελφού της συντρόφου του, Leandro Λάππα αλλά και για παράνομη οπλοχρησία και ο κατηγορούμενος θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της τελευταίας!

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την δολοφονία του Leandro Λάππα ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κατόπιν συγκεκριμένα αιτήσεως των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας κ.κ. Μιχάλη Εκατομάτη και Παναγιώτη Κανελλόπουλου, έκρινε ότι η ποινή που επιβλήθηκε είναι χαμηλή και δυσανάλογη της σοβαρότητας του αδικήματος και του τρόπου που αυτό διεπράχθη.
Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και ομοφώνως αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η απόφασή του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 25η Ιουνίου 2015 και περί ώραν 05.00 ο κατηγορούμενος μετέβη στην οικία, όπου διέμεναν η σύντροφός του Ισιδώρα Λάππα και ο αδελφός της Leandro Λάππα, στην περιοχή Λάμπη της Κω, και με την χρήση κυνηγετικού όπλου, το οποίο κατείχε νόμιμα, πυροβόλησε δύο φορές τον ομφαλό της πίσω πόρτας, την παραβίασε και εισήλθε εντός, ενώ και τα δύο θύματα κοιμόντουσαν.
Κατευθύνθηκε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν ο δεύτερος και τον πυροβόλησε, προκαλώντας του τραύματα στον θώρακα, στη λεκάνη και στα πόδια. Το θύμα διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω στο «Θριάσειο» της Ελευσίνας και η αστυνομία ενημερώθηκε περί ώραν 15.40 ότι απεβίωσε.
Ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε αμέσως τις κατηγορίες και οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο καρνάγιο του Ζηπαρίου, όπου είχε απορρίψει το κυνηγετικό όπλο, που είχε χρησιμοποιήσει.
Από το όπλο βρέθηκε μόνο η κάνη, ενώ κατά δήλωση του δράστη, η καραμπίνα χώρισε σε δύο τμήματα όταν την πέταξε στη θάλασσα.
Στη νέα υπόθεση, που θα εξετάσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω ο κατηγορούμενος φέρεται την 1η Οκτωβρίου 2018 και περί ώρα 11.30 να εισήλθε αιφνιδίως στο κείμενο επί της οδού Ιπποκράτους κατάστημα της συντρόφου του, Ισιδώρας Λάππα, την οποία, αφού είχε επανειλημμένα κατά το παρελθόν απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει, αποπειράθηκε να θανατώσει βάζοντας φωτιά στο σώμα και στα ρούχα της, όντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατόπιν σχεδίου και ειδικής προετοιμασίας με προμήθεια μπουκαλιού βενζίνης, καταδιώκοντάς την ακόμη και σε διπλανό εμπορικό κατάστημα, στο οποίο αυτή κατέφυγε προκειμένου να σωθεί, και αφού την περιέλουσε με βενζίνη, στο πρόσωπο, σε διάφορα σημεία του σώματος της και στα ρούχα της, επιχείρησε να βάλει φωτιά στα ρούχα της με τον αναπτήρα του για να της αφαιρέσει τη ζωή, καίγοντάς την ζωντανή.
Πλην όμως απέτυχε να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς αφενός μεν η παθούσα αντιστάθηκε καταφεύγοντας στο διπλανό εμπορικό κατάστημα και αφετέρου συγκεντρώθηκαν περίοικοι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να αναγκαστεί να αποχωρήσει τρεπόμενος σε φυγή.
Ακολούθως, αυθημερόν και ώρα 12.45 η Ισιδώρα Λάππα, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, όπου προέβη στην από 1 Οκτωβρίου 2018 ένορκη εξέταση μάρτυρα επέχουσα θέση μήνυσης σε βάρος του κατηγορουμένου, παραδίδοντας μία κοντομάνικη μπλούζα χρώματος κίτρινου με σχέδια στο εμπρόσθιο μέρος της, ένα διαφανές πλαστικό μπουκάλι το οποίο περιείχε ποσότητα βενζίνης και έναν αναπτήρα μάρκας “bic”, χρώματος λαχανί.
Εν συνεχεία, αυθημερόν και περί ώρα 13.55, ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Κω.
Περαιτέρω, κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κατηγορούμενος, ενώ σε βάρος του για την αξιόποινη κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, είχε επιβληθεί, δυνάμει της υπ’ αριθμ.67/2016 Διάταξης της κ. Ανακρίτριας Κω, κατ’ οίκον περιορισμός στην οικία του, στο Ζηπάρι Κω, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, σε περίπτωση δε, που θέλει να μετακινηθεί εκτός οικίας θα εκδίδεται κατόπιν αίτησης του σχετική διάταξη της κ. Ανακρίτριας Κω, ο κατηγορούμενος παρανόμως και άνευ αδείας και έκδοσης σχετικής διάταξης της κ. Ανακρίτριας Κω, εγκατέλειψε την οικία του στο Ζηπάρι και κατά τα προαναφερθέντα μετέβη στο κατάστημα της Ισιδώρας Λάππα στην πόλη της Κω, παραβιάζοντας την ως άνω υποχρέωσή του από την ανωτέρω ανακριτική Διάταξη.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κκ Άκης Δημητριάδης και Αλέξης Κούγιας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ