Βρέθηκε πεδίον δόξης λαμπρό για να’ χουμε να λέμε. Η Rynair! Η οποία αιφνιδιαστικά αποφάσισε να ακυρώσει μες το καλοκαίρι δρομολόγια της στο εσωτερικό, μεταξύ αυτών και της Ρόδου.

Κι ενώ όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τα αίτια αυτής της απόφασης, εμείς εδώ, το βρήκαμε μέσα σε ένα 24ωρο. Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την πολιτική της εταιρίας, με την… σιωπή της Περιφέρειας: «Πολλά πολιτικά και κοινωνικά ερωτηματικά γεννιούνται για τη στάση πρωτεύθυνων πολιτών της Π.Ν.Αι.: Σιωπούν αντί να ενεργούν!» είμαι μια… ερμηνεία.

Σωστά! Γιατί δεν έστειλαν κι αυτοί ένα έγγραφο να ζητούν να επανεξετάσει ο Μάικλ Ο’Λίρι την πολιτική της εταιρίας του, να’χουμε κι εμείς οι πολίτες να λέμε και για άλλες δραστηριότητες, πέραν από την παρουσία του ερμηνεύοντος την απόφαση “όπου γάμος και χαρά”; Αμ το άλλο; Να μη μάθουμε «εάν  γνώριζε για την απόφαση της εταιρίας η Περιφερειακή Αρχή»; Γιατί, δεν είναι δυνατόν να μην πήρε τηλέφωνο ο Μάικλ Ο’Λίρι τον Περιφερειάρχη να τον ενημερώσει.

Αυτά, την στιγμή που ξέρουν τον… καημό και την γκρίνια της Rynair με την Fraport, αλλά πέρα από αυτό,  ας έριχναν μια ματιά πριν κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, σε εκτιμήσεις και δηλώσεις στελεχών του χώρου και της εγχώριας αγοράς. Θα μάθαιναν τον λόγο για τον οποίο η Ryanair, μεταφέρει τα 2 αεροπλάνα της από τα Χανιά στην Γερμανία, κάτι που είναι αποτέλεσμα του ντιλ του Νίκι Λάουντα πρώην παγκόσμιου πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 και ιδρυτή της αεροπορικής εταιρίας Laudamotion με την Ryanair, ένας βασικός παράγοντας των εξελίξεων, τον ρόλο του Thomas Cook, όπως επίσης πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διακόψει εντελώς τα εσωτερικά δρομολόγιά της, ακόμα και για τις γραμμές από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη, που διασώθηκαν το φετινό καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα φανεί τον Ιούνιο, όταν και θα «κλειδώσουν» τα slot για τη χειμερινή περίοδο 2018/2019, οπότε προβλέπεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από την ιρλανδική εταιρεία.

Το νου σας τον Ιούνιο, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, να ξαναρωτάμε πάλι εάν ο Μάικλ Ο’Λίρι πήρε τηλέφωνο τον Περιφερειάρχη για το τι θα κάνει με την εταιρία του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ