Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Το Αγόρι και ο Κόσμος», με αφορμή την έναρξη του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος διαπολιτισμικής μη τυπικής εκπαίδευσης “Ani-Mate & Meet the Other”.

Το πρόγραμμα “Ani-Mate & Meet the Other” θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2017, και περιλαμβάνει μια σειρά από δημιουργικά εργαστήρια μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά προσφύγων και παιδιά Δημοτικών σχολείων, παράλληλα με πολιτιστικές εκδηλώσεις για παιδιά κι ενήλικες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα. Τα εργαστήρια και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν και τα έξοδα του προγράμματος θα καλυφθούν από το πρόγραμμα υποτροφιών START-Create Cultural Change.

Η βασική ιδέα του προγράμματος “Ani-Mate & Meet the Other” είναι ότι μέσω των παιδιών μπορούμε να μάθουμε και οι ενήλικες να συνυπάρχουμε με τον «άλλο» (εν προκειμένω τον πρόσφυγα). Διαμέσου της μη τυπικής εκπαίδευσης, της τέχνης και του πολιτισμού, αρχικά μπορεί να επιτευχθεί η γνωριμία, η επικοινωνία και η συνδημιουργία μεταξύ των παιδιών προσφύγων και των παιδιών της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, και μετέπειτα η ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων αφενός στο σχολείο και αφετέρου στην ελληνική κοινωνία.

Λίγα λόγια για την ταινία «Το Αγόρι και ο Κόσμος» (2013), σε σκηνοθεσία Alê Abreu μια πολυβραβευμένη ταινία κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους:

«Ένα αγόρι, μην αντέχοντας την απουσία του πατέρα του που φεύγει ως εσωτερικός μετανάστης, εγκαταλείπει το χωριό του και ανακαλύπτει ένα φανταστικό κόσμο που κυριαρχείται από ζώα-μηχανές και παράξενα όντα. Μια ταινία κινουμένων σχεδίων με συναρπαστικά σχέδια, χρώματα και μουσική, η οποία απεικονίζει τα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου μέσα από τα μάτια ενός παιδιού».

 

Η προβολή της ταινίας υποστηρίζεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) με την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ