Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκαν οι δίκες για την ληστεία στην Εθνική και την εκβίαση επιχειρηματία

Αναβλήθηκε χθες για την 12η Νοεμβρίου 2018 η εκδίκαση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου δύο υποθέσεων που είχαν προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στην κοινή γνώμη.
Πιο συγκεκριμένα αναβλήθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα της πλατείας Κύπρου, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012.
Το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.300 ευρώ στον Θ. Δ. του Ν. 27 ετών και 22 ετών και 11 μηνών και χρηματική ποινή 1.300 ευρώ στον Δ. Β. του Γ. 22 ετών, πρωταθλητή πυγμαχίας.
Το πρωτόδικο δικαστήριο, έχει κρίνει συγκεκριμένα τους κατηγορούμενους ενόχους για τις πράξεις της ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τελεσθείσας από κοινού, της κλοπής κατ’ εξακολούθηση από κοινού, της αντίστασης, τελεσθείσας από περισσότερους, από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοκατοχής από κοινού.
Οι δύο Πατρινοί ληστές, που κατόρθωσαν να διαφύγουν και να διαπράξουν και νέα ληστεία σε τράπεζα του τόπου διαμονής τους, ήταν συγκατηγορούμενοι σε δικογραφία με τον απόστρατο αστυνομικό Νικήτα Μαυρίκη, που δολοφονήθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών τον Ιούνιο του 2011 και είναι ο ένας εκ των δραστών της ληστείας στο υποκατάστημα Ακαδημίας στη Συνεταιριστική Τράπεζα, την 9η Σεπτεμβρίου 2010.
-Επιπλέον αναβλήθηκε η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενους δύο κατοίκους Αθηνών, μάνα και γιο, για εκβίαση 67χρονης επιχειρηματία, με ροζ βίντεο, που υποτίθεται ότι είχαν.
Τον Μάρτιο του 2014 το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων είχε επιβάλει στους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας σήμερα 54 και 36 ετών, ποινή κάθειρξης 8 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Η υπόθεση κινήθηκε μετά από καταγγελία µιας 67χρονης επιχειρηµατία, που δραστηριοποιείται από πολλών ετών στον τουριστικό κλάδο, στα Δωδεκάνησα. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ακόμη ένας 46χρονος, κάτοικος Αθηνών, που έχει όμως αποβιώσει.
Όπως έχει αποκαλύψει η “δημοκρατική”, η επιχειρηµατίας φέρεται να υπέκυψε σε εκβίαση των κατηγορούµενων ότι επρόκειτο να δηµοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο βιντεοσκοπηµένα πλάνα από εξωσυζυγική ερωτική σχέση της. Διατείνεται παραπέρα ότι το κύκλωµα, που κατήγγειλε, χρησιµοποίησε επιταγές, που η ίδια παρέδωσε, εκβιαζόµενη, για να µην δηµοσιοποιηθεί το βίντεο µε τον παράνοµο δεσµό της, για την έκδοση διαταγής πληρωµής, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι οι επιταγές αυτές προέρχονται από δάνειο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου