Ρεπορτάζ

Εκδικάστηκαν 6 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον 47χρονο, Κ. Κ. ομογενή από την Αλβανία, που συνελήφθη το πρωί της 17ης Αυγούστου 2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό.
Πιο συγκεκριμένα στο παλιό Φυτώριο, στα Κοσκινού, ο κατηγορούμενος φέρεται, οδηγώντας το υπ’ αριθμ. ΡΟΖ 1491, αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, να απέκρυψε σε δέντρο μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 262 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια περί ώρα 03.40 στη συμβολή των οδών Θ. Σοφούλη και Διαγοριδών ο δράστης, που επέβαινε στο ανωτέρω όχημα, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.
Κατόπιν σωματικής έρευνας βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα τραπεζικό βιβλιάριο λογαριασμού επ’ ονόματί του με χρηματικό υπόλοιπο 9.123 ευρώ, ένα ενημερωτικό έγγραφο της Εμπορικής Τράπεζας, προθεσμιακής κατάθεσης ύψους 21.956 ευρώ, καθώς και μία ακάλυπτη ιδιωτική επιταγή ύψους 4.000 ευρώ με δικαιούχο τον ίδιο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 5.130 ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης για την εμπορία ναρκωτικών.
Ο 42χρονος εξεταζόμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί κάνουν λάθος, έχοντας προφανώς μπερδέψει τα αυτοκίνητα που πέρασαν από το σημείο, όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά και ότι έχει εξασφαλισμένο εισόδημα από την πρωινή εργασία του σε γνωστό επιχειρηματία στην περιοχή της Ηλιούπολης και την απογευματινή εργασία του ως ξυλουργός. Εξήγησε ότι εργάζεται τα τελευταία 20 έτη νόμιμα στην Ελλάδα και ότι έχει 4.000 ένσημα από την εργασία του αυτή. Επεσήμανε ότι ο λόγος που βρέθηκε στην περιοχή Κοσκινού είναι ότι είχε συνάψει σχέση με μια υπήκοο Ρωσίας που έκανε διακοπές στο νησί και διέμενε στο ξενοδοχείο Paradise τονίζοντας ότι την είχε επισκεφθεί συνολικά τρεις φορές το τελευταίο τριήμερο.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
-To ίδιο δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση που άσκησαν οι Ι. Κ. του F και του Α. K. του I., πατέρας και γιος, που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και σε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι σε μη εσέτι εξακριβωθέντα χρόνο, σε κάθε περίπτωση πάντως έως τις 14-3-2014, μετέφεραν από την Ολλανδία μέσω της Ελληνικής Επικράτειας και συγκεκριμένα μέσω της νήσου Κω, με τελικό προορισμό την Τουρκία, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και δη ποσότητες ναρκωτικών δισκίων τύπου ecstasy, μικτού βάρους 14.350 γραμμαρίων και 16.950 γραμμαρίων αντιστοίχως, τις οποίες είχαν κατανείμει μέσα σε είκοσι επιμέρους αυτοσχέδιες σακούλες και ένα δοχείο, το οποίο περιείχε άγνωστη ουσία σε σκόνη, μικτού βάρους 645 γραμμαρίων.
Οι ανωτέρω ποσότητες ήταν επιμελώς κρυμμένες εντός δύο αυτοσχέδιων πλαστικών συσκευασιών.
Ο δεύτερος, που κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στη μεταφορά ναρκωτικών από τον πατέρα του, είχε αγοράσει στις 13-03-2014 ένα ταχύπλοο σκάφος τύπου jet ski, μάρκας KAWASAKI, με εσωλέμβια μηχανή, χρώματος λευκού-κυανού, με στοιχεία «ΕΛΛΑΣ» από έναν κάτοικο της Κω, έναντι του ποσού των 1.100 ευρώ, το οποίο τοποθέτησαν σε τρέιλερ μεταφοράς σκάφους και προσέδεσαν σε αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI, ιδιοκτησίας του πρώτου κατηγορουμένου, προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στην Τουρκία.
Το σκάφος εντοπίστηκε τελικώς στις 14-03-2014 και περί ώρα 22.00, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της νήσου Κω από το Λιμεναρχείο Κω στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του.
-Το ίδιο δικαστήριο διατήρησε την ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή, μετά την απόρριψη της εφέσεως του ως ανυποστήρικτης, του Ν. Τ. του Α., κατοίκου Καλύμνου, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος με ελαφρυντικό διότι την 8η Σεπτεμβρίου 2011 βρέθηκε στην Κω να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους 41,1 γραμμαρίων.
-Διατηρήθηκε επίσης με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου η πρωτόδικη καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στους Ο. Κ. του Ι. και Θ. Κ. του Ι., αδελφούς, που βρέθηκαν σε αστυνομική έρευνα να κατέχουν την 20 Ιουνίου 2011 ποσότητα ηρωίνης 244,6 γραμμαρίων.

-Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο ως τοξικομανής ο D. P. του F. που βρέθηκε μετά από έρευνα να κατέχει την 22α Ιουνίου 2012 ποσότητα 341,2 γραμμαρίων ηρωίνης.
-Το Πενταμελές Εφετείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στον Φ. Κ. 36 ετών, κάτοικο Αρνίθας, που ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών με άλλους κατηγορούμενους.
Αθώος είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό ο B. D. του R. 33 ετών, γνωστός και ως “Σπάρτακος” ενώ το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον Ι. Τ. του Μ. 36 ετών, κάτοικο Κοσκινού. Απηλλάγη η Ουκρανέζα σύντροφος του Ι. Τ. του Μ., A. B. του Υ. 23 ετών.
Την 24η Δεκεμβρίου 2012 και περί ώρα 10:15, εντοπίστηκε ο Ι.Τ. μαζί με την υπήκοο Ουκρανίας Α. Β., στα Κοσκινού και ακινητοποιήθηκαν. Ο Ι. Τ. παρέδωσε στους αστυνομικούς μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε δύο μικρότερες με ηρωίνη, μικτού βάρους 17,4 γραμμαρίων, την οποία φύλασσε στην οικία του. Προανακρινόμενος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι κατ’ εντολήν του “Σπάρτακου” παρέλαβε το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου 2012 από άγνωστο ηλικιωμένο ημεδαπό, τον οποίο συνάντησε έξω από την ΔΟΥ Ρόδου, ποσότητα ηρωίνης, βάρους 890,7 γραμμαρίων. Επίσης ανέφερε ότι την ποσότητα αυτή μετέφερε ο ηλικιωμένος ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στη Ρόδο. Για το συγκεκριμένο ραντεβού είχε ενημερωθεί από έναν άγνωστο Αλβανό τηλεφωνικά και όπως είπε, ο άγνωστος αυτός άνδρας είναι συνεργάτης του “Σπάρτακου”. Ακολούθως ανέφερε ότι κατόπιν συνεννοήσεως, που είχε κάνει με τον “Σπάρτακο”, από την ποσότητα που παρέλαβε, θα κρατούσε για δική του χρήση 17,4 γραμμάρια και τα υπόλοιπα 873,3 γραμμάρια θα τα παρέδιδε στον Κ. Φ.. Για τον λόγο αυτό, απέκρυψε σε αγροτική περιοχή, παραπλεύρως της οικίας του, την συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν μαζί του στο σημείο και εκεί τους παρέδωσε μια σακούλα, που περιείχε ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 873,3 γραμμαρίων. Ενώ ήταν κρατούμενος ο Ι. Τ. δέχτηκε τηλεφωνικές κλήσεις από σύνδεση κινητού τηλεφώνου, που εφέρετο να χρησιμοποιούσε ο “Σπάρτακος”, ο οποίος του είπε να παραδώσει ποσότητα 873,3 γραμμαρίων στον Φ. Κ., στην οδό Στεφάνου Καζούλλη, στις «Επτά Βαγιές».
Υπό την διακριτική παρακολούθηση των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε το ραντεβού και την ώρα που ο Φ. Κ. παρελάμβανε την ηρωίνη, συνελήφθη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου