Ρεπορτάζ

Δήμος Πάτμου: Πρωτοφανής τρόπος ανάκλησης αντιδημάρχου από τα καθήκοντά του!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Πάτμου κ. Ελευθερίου Πέντε να ανακαλέσει τον διορισμό και να απαλλάξει από την άσκηση αρμοδιοτήτων αντιδημάρχου δημοτικό σύμβουλο, λόγω του πρωτοφανούς περιεχομένου της αποφάσεως που εξέδωσε.

Στο διατακτικό της αναφέρονται τα εξής:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α) Ανακαλεί από σήμερα (12/5/20201) τον ορισμό και απαλλάσσει τον Τσαμπαλάκη Νικήτα του Χρήστου από την άσκηση των αρμοδιοτήτων του ως Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Αθλητισμού σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 282/2019 απόφαση Δημάρχου, για τους κάτωθι σημαντικούς λόγους:
• Ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντα του, καθότι η φυσική του παρουσία στο Δημοτικό Κατάστημα είναι επιφανειακή και περιορίζεται σε ελάχιστη ώρα ή και καθόλου καθημερινά, αν και είναι έμμισθος Αντιδήμαρχος.
• Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ενεργεί αυτοβούλως χωρίς να συνεργάζεται με τον Δήμαρχο, τον οποίο πρέπει να επικουρεί και δεν τον ενημερώνει για πολλές από τις κινήσεις του σχετικές με τα θέματα της αρμοδιότητάς του.
• Με σκοπό τη συνεχή αυτοπροβολή του εμπλέκεται και ενεργεί σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δημάρχου ή των λοιπών Αντιδημάρχων.
Λόγω των ανωτέρω διαταράσσεται η συνοχή και η καλή λειτουργία των μελών της παράταξης του Δημάρχου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Β) Κατά τα λοιπά ισχύουν οι 282/2019 και 75/2020 αποφάσεις του Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σε αυτούς .
Γ) Μέχρι τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Άθλησης, οι αρμοδιότητες θα ασκούνται από τον Δήμαρχο.
Δ) Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του Δήμου»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου