Τοπικές Ειδήσεις

Η Περιφέρεια πρωτοπορεί και πάλι με την δράση «Be ALocal», επενδύοντας στην διασύνδεση του Πρωτογενούς Τομέα με τον Τουρισμό

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 προχωρά στην παρουσίαση μίας ακόμη δράσης, του προγράμματος «Taste the seasons» , το «Be a local», στόχος της οποίας είναι η διασύνδεση του Πρωτογενούς Τομέα με τον Τουρισμό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί φορείς έχοντας αντιληφθεί εξ αρχής αυτή την ανάγκη, συνεργάζονται συλλογικά σε αυτή τη δράση, η οποία αρχικά περιλαμβάνει 5 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στόχος είναι να ενταχθούν όσον το δυνατό περισσότερες τα επόμενα χρόνια.

Τα ξενοδοχεία της Ρόδου που συμμετέχουν είναι τα Elysium, Imperial, Lindian Village, Rodos Palace και τοSheraton όπου θα διοργανωθούν πέντε δείπνα, ανοιχτά για την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες ενώ θα συμμετέχουν ξένοι και έλληνες δημοσιογράφοι, την λίστα των οποίων θα επιμεληθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία.

Τα δείπνα αυτά θα περιλαμβάνουν πιάτα Αιγαιακής Κουζίνας, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα και βασισμένα σε παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές και θα πραγματοποιηθούν από το τέλος Ιουνίου έως τις αρχές Οκτωβρίου 2019. Βασικό συστατικό κάθε δείπνου θα είναι η ανάδυση της «μνήμης» της αιγαιακής παραδοσιακή κουζίνα.

Μιας μνήμης που στόχος είναι να γίνει μια νέα γαστρονομική εμπειρία στον επισκέπτη. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες αυξάνεται συνεχώς η τάση οι επισκέπτες να επιλέγουν ένα προορισμό με βάση το πού θα φάνε καλά, και οι Ξενοδόχοι και οι εστιάτορες των νησιών της Περιφέρειάς, έχουν επιδείξει ιδιαίτερα αντανακλαστικά την ανάγκη αυτή. Αξίζει να τονιστεί πως τα εστιατόρια της Περιφέρειάς μας φέτος πρωταγωνίστησαν στα βραβεία γαστρονομίας και έφεραν φέτος 16 βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και 7 Χρυσούς Σκούφους, αυξάνοντας τον αριθμό σε σχέση με άλλα

χρόνια.

Συντονιστής της δράσης αυτής θα είναι το περιοδικό θεσμός της ελληνικής γαστρονομίας «Αθηνόραμα» καθώς η εμπειρία και η τεχνογνωσία του σε ανάλογες διοργανώσεις συνιστούν δεδομένη επιτυχία του εγχειρήματος.

Φιλοδοξία του «Be a local» είναι να γίνει θεσμός ώστε να συνεχιστούν αυτές οι δράσεις και μετά το πέρας του 2019 που είναι το έτος για την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε αποδείξει ότι από την αρχή της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους. Τα 16 βραβεία ελληνικής κουζίνας και οι 7 χρυσοί σκούφοι είναι το επιστέγασμα της πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και των συνεχών προσπαθειών μας, να αναδείξουμε τα τοπικά μας προϊόντα και την Αιγαιακή Γαστρονομία. Η δράση ‘Be a local’ που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Taste the seasons’ έχει αυτό τον στόχο, τη διασύνδεση του Πρωτογενούς Τομέα με τον Τουρισμό. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς μας, με τους ξενοδόχους, τους φορείς του τουρισμού μας και τους σεφ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων για να υλοποιήσουμε αυτές τις δράσεις».

Κλείνοντας την Συνέντευξη Τύπου ο κ. Διονύσης Κούκης δήλωσε:

«Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα υπερηφανευόμαστε όλοι για την κουζίνα μας, για τα καλά ποιοτικά προϊόντα μας που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσα από τις εντυπώσεις των ξένων επισκεπτών μας, οι οποίοι τα δοκιμάζουν και φεύγουν ικανοποιημένοι. Όμως, επισήμως αυτό δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ έως τώρα. Είναι η πρώτη φορά, που ένας επίσημος φορέας χάρη στην πρωτοβουλία και στις προσπάθειες του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του επιτελείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καταφέρνει και κερδίζει την διάκριση για την κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Η επιλογή του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για όλη την Ελλάδα. Αυτό, δίνει, αφενός ένα βήμα για να γίνουν γνωστά τα τοπικά μας προϊόντα και αφετέρου, ένα ερέθισμα για να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλες περιφέρειες της Ελλάδας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου