Ειδήσεις

Βαριά πρόστιμα από τον Πούτιν σε όσους Ρώσους αγοράζουν ή νοικιάζουν ακίνητα στην Τουρκία

Σχέδιο νόμου με το οποίο θα απαγορεύεται στους Ρώσους πολίτες να αγοράζουν ή ακόμη και να ενοικιάζουν μονοκατοικίες και διαμερίσματα σε τουρκικό έδαφος εκπονεί επιτροπή νομοθετών της Αγίας Πετρούπολης, όπως αποκάλυψε ένα της μέλος με το όνομα Petrov

Η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει να εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των κυρώσεων που ανακοίνωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν ως απάντηση για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στο τέλος του Νοεμβρίου και φαίνεται να προοιωνίζει μια πολύ μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δυο χωρών, καθώς λαμβάνει ως πιθανές ακόμη και ακραίες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας, ανάμεσα στις οποίες και οι κατασχέσεις περιουσιών ρώσων πολιτών στο τουρκικό έδαφος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Izvestia ο συντάκτης του εν λόγω νομοθετήματος, «πρώτιστο μέλημά του ήταν η μέγιστη δυνατή ασφάλεια των ρώσων πολιτών».

«Το συμβάν με το Su-24 κατέδειξε την αμφιλεγόμενη στάση των τουρκικών αρχών, όχι μόνο σε σχέση με το ισλαμικό κράτος αλλά και όσον αφορά εκείνη απέναντι στη ρωσική αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία.

»Από τις κινήσεις τους, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμη και την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στους πολίτες μας και την πώλησή της, με τα χρήματα που θα προέλθουν να φτάσουν στις τσέπες των τρομοκρατών», είπε συγκεκριμένα ο Petrov.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του Κρεμλίνου όσον αφορά την υλοποίηση των αυστηρών αντιποίνων προς την Τουρκία και οι βαριές χρηματικές ποινές σε όσους τολμήσουν να αγνοήσουν το συγκεκριμένο μέτρο και να ενοικιάσουν κάποιο ακίνητο στην όχι φίλη τους πλέον χώρα, καθώς τότε τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν θα φτάνουν ακόμη και τις 300.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου τα 4.400 δολάρια.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που προβλέπονται, το πρόστιμο θα επιβάλλεται μόνο μετά τη διαπίστωση της κυριότητας ή της ενοικίασης από κρατικό ελεγκτικό φορέα της Ρωσίας, τα μέλη της οποίας θα διορίζονται απ’ ευθείας από τον πρόεδρο της χώρας.

Ιδιαίτερο σημείο της ίδιας νομοθετικής πρόβλεψης το ότι η συγκεκριμένη επιτροπή, παρ΄ ό,τι ρητά αναφέρει πως δεν θα δέχεται ανώνυμες καταγγελίες, εν τούτοις θα μπορεί να ξεκινά την έρευνα από δημοσιεύματα του Τύπου, από πληροφορίες των μυστικών κρατικών υπηρεσιών αλλά και από στοιχεία που τυχόν παρασχεθούν από κάποια ξένη Τράπεζα.

Πηγή: RT/thepressproject.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου