ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι κατηγορούμενοι για εκβίαση επιχειρηματία με ροζ βίντεο

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
δικαστηριο

Αθώοι λόγω αμ­φι­βο­λιών κρί­θη­καν χθες δύο κά­τοι­κοι Αθη­νών, μάνα και γιος, που κα­τη­γο­ρή­θη­καν, για εκ­βί­α­ση 67χρο­νης επι­χει­ρη­μα­τία, με ροζ βί­ντεο, που υπο­τί­θε­ται ότι κα­τεί­χαν.

Τον Μάρ­τιο του 2014 το Τρι­με­λές Εφε­τείο Δω­δε­κα­νή­σου επί κα­κουρ­γη­μά­των είχε επι­βά­λει στους δύο κα­τη­γο­ρού­με­νους, ηλι­κί­ας σή­με­ρα 54 και 36 ετών, ποινή κά­θειρ­ξης 8 ετών, με ανα­σταλ­τι­κό ως προς την έφεση απο­τέ­λε­σμα, υπό τον όρο της αυ­το­πρό­σω­πης εμ­φά­νι­σής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυ­νο­μι­κό τμήμα του τόπου κα­τοι­κί­ας τους.

Η υπό­θε­ση κι­νή­θη­κε μετά από κα­ταγ­γε­λία µιας 67χρο­νης επι­χει­ρηµατία, που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται από πολ­λών ετών στον του­ρι­στι­κό κλάδο, στα Δω­δε­κά­νη­σα.

Στην ίδια υπό­θε­ση κα­τη­γο­ρού­με­νος ήταν ακόμη ένας 46χρο­νος, κά­τοι­κος Αθη­νών, που έχει όμως απο­βιώ­σει.

Χθες ενώ­πιον του δι­κα­στη­ρί­ου προ­σκο­μί­στη­κε και ανα­γνώ­στη­κε ιδιω­τι­κό συμ­φω­νη­τι­κό με το οποίο «έκλει­σε» η έν­δι­κη δια­φο­ρά ενώ ο συ­νή­γο­ρος πο­λι­τι­κής αγω­γής στο πρω­τό­δι­κο δι­κα­στή­ριο, δι­κη­γό­ρος κ. Στέ­λιος Αλε­ξαν­δρής κα­τέ­στη­σε σαφές σε κα­τά­θε­ση του ότι τα αντί­δι­κα μέρη έχουν έλθει σε εξώ­δι­κη συμ­φω­νία για να λήξει η με­τα­ξύ τους δια­φο­ρά ενώ­πιον των ποι­νι­κών και αστι­κών δι­κα­στη­ρί­ων.

Θυ­μί­ζου­με ότι η επι­χει­ρηµατίας εφέ­ρε­το να υπέ­κυ­ψε σε εκ­βί­α­ση των κα­τη­γο­ρούµενων ότι επρό­κει­το να δηµοσιο­ποι­η­θούν στο δια­δί­κτυο βι­ντε­ο­σκο­πηµένα πλάνα από εξω­συ­ζυ­γι­κή ερω­τι­κή σχέση της.

Δια­τεί­νε­ται πα­ρα­πέ­ρα ότι το κύκλωµα, που κα­τήγ­γει­λε, χρησιµοποί­η­σε επι­τα­γές, που η ίδια πα­ρέ­δω­σε, εκ­βια­ζόµενη, για να µην δηµοσιο­ποι­η­θεί το βί­ντεο µε τον πα­ρά­νοµο δεσµό της, για την έκ­δο­ση δια­τα­γής πληρωµής, πα­ρου­σιά­ζο­ντας ψευ­δώς ότι οι επι­τα­γές αυτές προ­έρ­χο­νται από δά­νειο.

Σύμ­φω­να με το κα­τη­γο­ρη­τή­ριο, η 54χρονη, που ανέ­πτυ­ξε φιλία με την φε­ρό­με­νη ως θύμα, από το έτος 2008, συ­νέ­λε­γε τις κα­τάλ­λη­λες πλη­ρο­φο­ρί­ες.

Ο 36χρο­νος γιος της φέ­ρε­ται εντός του μηνός Σε­πτεμ­βρί­ου 2011 να εμ­φα­νί­στη­κε ως δήθεν Ελ­λη­νοϊ­τα­λός με τα στοι­χεία «Τζού­λιαν Κέι» και να απεί­λη­σε την 67χρονη, ότι θα απή­γα­γε το γιο της και ότι θα σκό­τω­νε την κόρη της και τα εγ­γό­νια της, αφή­νο­ντας να εν­νοη­θεί με τις εκ­φρά­σεις του ότι ανή­κει στην ιτα­λι­κή «μαφία».

Προ­φα­σί­στη­κε επί­σης ότι διέ­θε­τε οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλικό από ερω­τι­κές της συ­νευ­ρέ­σεις με τον εκτός γάμου ερα­στή της και ότι είχε πρό­θε­ση να αναρ­τή­σει το βί­ντεο στο δια­δί­κτυο.

Φέ­ρε­ται επι­πλέ­ον, σε μια από τις συ­να­ντή­σεις του με την 67χρονη, να της επέ­δει­ξε όπλο, που έφερε σε εσω­τε­ρι­κή τσέπη του σα­κα­κιού του, απει­λώ­ντας τη ζωή της.

Οι κα­τη­γο­ρού­με­νοι φέ­ρο­νται να την εξα­νά­γκα­σαν στην κα­τα­βο­λή σε με­τρη­τά και σε επι­τα­γές ποσού 480.000 ευρώ πε­ρί­που. Φέ­ρο­νται επί­σης να της πήραν ένα­ντι εξό­φλη­σης επι­τα­γών και συ­ναλ­λαγ­μα­τι­κών, που δεν είχαν εξο­φλη­θεί ένα αυ­το­κί­νη­το μάρ­κας Mercedes και χρυσά κο­σμή­μα­τα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.