Αθλητικά

Δωδεκανησιακό «ραντεβού» στην Κάλυμνο

O Πρωτέας Ναυταθλητικός Ομιλος Καλύμνου διοργανώνει σήμερα και αύριο την πρώτη κολυμβητική συνάντηση Δωδεκανήσου, στο δημοτικό κολυμβητήριο της Καλύμνου.

Στη συνάντηση, για την οποία εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη, προσκλήθηκαν δωδεκανησιακά σωματεία, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Δεδομένης της δυσκολίας των μετακινήσεων μεταξύ των νησιών, αλλά και των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων κάποιων σωματείων, στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν ο Ναυτικός Όμιλος Κω, ο οποίος από πέρσι προπονείται κάθε Σάββατο στο δημοτικό κολυμβητήριο του νησιού, ο κολυμβητικός σύλλογος «Ροδίων άθλησις», ο οποίος αποτελεί την κολυμβητική ομάδα του εκπαιδευτηρίου «Ροδίων παιδεία» και οι «Πιγκουίνοι Ρόδου», οι οποίοι αποτελούν την κολυμβητική ομάδα του Κολλεγίου Ρόδου.

Οι αθλητές, οι οποίοι θα μετακινηθούν προς την Κάλυμνο, αναμένεται να είναι περισσότεροι από 100. Κάθε αθλητής μπορεί να επιλέξει να συμμετέχει σε τρία αθλήματα.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο απογεύματα, με ώρα έναρξης τις 6:00 μ.μ. Το Σάββατο θα γίνουν οι κούρσες των 100 μέτρων ελεύθερου για όλες τις ηλικίες των αθλητών και την Κυριακή θα γίνουν οι κούρσες των υπόλοιπων κολυμβητικών στυλ και οι σκυταλοδρομίες.

Τα σωματεία της Ρόδου, τα οποία προπονούνται όλο το χρόνο σε σύγχρονα κλειστά κολυμβητήρια, βρίσκονται στην κορύφωση της προετοιμασίας τους, λίγο πριν τη λήξη της δικής τους κολυμβητικής περιόδου, σε αντίθεση με τα σωματεία της Κω και της Καλύμνου, τα οποία έχουν ξεκινήσει την συστηματική προετοιμασία τους με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αυτή η συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές αλλά και τους φίλους της κολύμβησης να παρακολουθήσουν συναρπαστικές κούρσες με όλα τα κολυμβητικά στυλ, με στόχο τόσο την καλύτερη γνωριμία με το άθλημα, όσο και την ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας και δεσμών ανάμεσα στους αθλητές όλων των νησιών μας.

Οι αγώνες αυτοί εξ άλλου αποτελούν την κατά κάποιο τρόπο «ανταπόδωση» της πρόσκλησης των Πιγκουίνων στον Πρωτέα τον περασμένο Οκτώβριο στη Ρόδο, στην οποία ο Πρωτέας ανταποκρίθηκε με πολυμελή αποστολή, αφήνοντας τις καλύτερες αθλητικές εντυπώσεις.

Σχετική ανακοίνωση για την παρουσία τους στους αγώνες της Καλύμνου, έχει εκδώσει και το σωματείο των Πιγκουίνων:

«Στηρίζοντας και συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες που γίνονται στην περιοχή μας, η κολυμβητική μας ακαδημία θα συμμετάσχει με μεγάλη χαρά στους αγώνες του ΠΡΩΤΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. Να θυμηθούμε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το Penguins Cup τον Οκτώβριο που με μεγάλη επιτυχία φιλοξενήσαμε ομάδες από την Δωδεκάνησο. Οι αγώνες αφορούν παιδιά ηλικιών από 2010 έως 2003. Η ομάδα μας θα συμμετέχει με όσο το δυνατό περισσότερους αθλητές ανεξάρτητα των τμημάτων που ανήκουν δίνοντας την επιλογή σε παιδιά που δεν ταξιδεύουν με τα αγωνιστικά τμήματα να συμμετέχουν.

Στόχος μας η συμμετοχή και η στήριξη τέτοιων προσπαθειών που αναπτύσσουν το άθλημα της κολύμβησης στην Δωδεκάνησο. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ