Στη Σαντορίνη έφτασε περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , από όπου θα δώσει και το σήμα για την επίσημη επανεκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου, παρουσία εκπροσώπων 50 Μέσων Ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο,  Μία τουριστική περίοδος και ένα καλοκαίρι με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά για τα παγκόσμια δεδομένα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε την καθημερινότητα, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής μας.

Τον πρωθυπουργό  υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος του νησιού και  εκπρόσωποι κρατικών και τοπικών φορέων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεύεται από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον  Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τους βουλευτές του νομού Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας,  που όπως γράφει ο Περιφερειάρχης Χατζημάρκος στον λογαριασμό του στο facebook: “το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου το βρίσκει πιο δυνατό χάρη και στις δικές μας προσπάθειες: με μηχάνημα PCR για τη διενέργεια εξετάσεων για τον κορωνοϊό με αποτελέσματα εντός μιας ώρας, θάλαμο απομόνωσης ύποπτων περιστατικών, σύγχρονους αναπνευστήρες και απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Προσπάθειες που δίνουμε στον αγώνα να κρατήσουμε όρθια την οικονομία, προστατεύοντας πρωτίστως και με αδιαπραγμάτευτο τρόπο την ανθρώπινη ζωή.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού, αλλά και την προετοιμασία που έχει γίνει για την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοϊό και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ευχαρίστησε το προσωπικό προσθέτοντας πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο Θήρας, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο διοικητής Βασίλης Μαλαματένιος καθώς και εργαζόμενοι.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δηλώνοντας στη συνέχεια πως η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από αυτό το εμβληματικό νησί τη Σαντορίνη, που είναι γνωστή όχι μόνο για το ηλιοβασίλεμά της αλλά και για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς της χώρους.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαιτέρως στην ασφάλεια και την υγεία, λέγοντας πως η προστασία τους αποτελεί κύριο μέλημα της κυβέρνησης. Και των τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και τον εργαζομένων στον κλάδο αλλά και των κατοίκων, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Πολιτισμού, επίσης ανέφερε ότι κεντρικό σύνθημα για την Ελλάδα αποτελεί το «πρώτα η ασφάλεια».

 

Νωρίτερα με μια φωτογραφία από το αεροπλάνο, λίγο πριν προσγειωθεί στη Σαντορίνη, καλημέρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους φίλους του στο instagram. “Καλημέρα! Προορισμός: Σαντορίνη” έγραψε στο instastory με μια πανοραμική φωτογραφία του πανέμορφου νησιού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ