ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τα ανακαινισμένα δωμάτια του ΚΚΠΠΝΑ από εθελοντές και χορηγούς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
23

Εκδή­λωση παρου­σί­α­σης των νέων ανα­και­νι­σμέ­νων δωμα­τίων των φιλο­ξε­νού­με­νων παιδιών στους εθε­λο­ντές και χορη­γούς που ανέ­λα­βαν υπό το συντο­νι­σμό του ΚΚΠΠΝΑ να υλο­ποι­ή­σουν το έργο.

 Χορηγία από την τοπική επι­χεί­ρηση Κοντίκι στις προ­νοια­κές δομές της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου.

 Διε­νέρ­γεια εκπαι­δευ­τι­κών σεμι­να­ρίων μαγει­ρι­κής για τα δια­μέ­νο­ντα παιδιά από το Παράρ­τημα Προ­στα­σίας Παιδιού με χορηγία της επι­χεί­ρη­σης εστί­α­σης Κοντίκι.

 Το προη­γού­μενο διά­στημα στα πλαίσια ενθάρ­ρυν­σης του εθε­λο­ντι­σμού και γενι­κό­τερα των υγειών κοι­νω­νι­κών δυνά­μεων που συμ­βά­λουν κατα­λυ­τικά στη λει­τουρ­γία των προ­νοια­κών δομών της Περι­φέ­ρειας, διε­νερ­γή­θηκε εκδή­λωση παρου­σί­α­σης των ανα­και­νι­σμέ­νων δωμα­τίων του Παραρ­τή­μα­τος Προ­στα­σίας Παιδιού.

Έναυσμα για τη συγκε­κρι­μένη δράση απο­τέ­λεσε δωρεά οικο­γέ­νειας Ροδίων ομο­γε­νών συμπο­λι­τών μας, η οποία ανέλαβε την αντι­κα­τά­σταση του εξο­πλι­σμού των δωμα­τίων ενώ θέλησε να δια­τη­ρή­σει την ανω­νυ­μία της.

Παράλ­ληλα και προ­κει­μέ­νου να υπάρξει συνο­λική ανα­βάθ­μιση του προ­σω­πι­κού χώρου των παιδιών υπήρξε αλλαγή των ηλε­κτρο­λο­γι­κών εγκα­τα­στά­σεων από την τεχνική υπη­ρε­σία του Ιδρύ­μα­τος μετά από σχετική εντολή του Προ­έ­δρου κ Πεταλά.

Επι­πρό­σθετα ομάδες εθε­λο­ντών και μεμο­νω­μέ­νοι πολίτες αφιέ­ρω­σαν προ­σω­πικό χρόνο, υλικά και εργα­σίες για το βάψιμο, τοπο­θέ­τηση, συναρ­μο­λό­γηση επίπλων και αντι­κει­μέ­νων.

Μεταξύ άλλων στην όλη προ­σπά­θεια συνέ­δρα­μαν η ομάδα rugby “Ιππότες Ρόδου”, , οι ελαιο­χρω­μα­τι­στές κ.κ. Σαρικάς & Σαλ­πιγ­γί­δης , ο κ αρχι­τέ­κτο­νας εσω­τε­ρι­κών χώρων Πανα­γιώ­της Πασχα­λί­δης και πλήθος άλλων μεμο­νω­μέ­νων εθε­λο­ντών υπό την καθο­δή­γηση της Ανα­πλη­ρώ­τριας Προ­έ­δρου κ Πρε­σβύρη.

Όλες οι παρεμ­βά­σεις έγιναν με δια­δρα­στικό τρόπο σε συνερ­γα­σία και σύμφωνα με τις απόψεις των παιδιών ώστε να υπάρξει ταύτιση τους με το χώρο με στόχο την ανά­δειξη της προ­σω­πι­κό­τη­τας και αισθη­τι­κής τους.

Στην εκδή­λωση που στόχο είχε να τιμη­θούν όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι παρευ­ρέ­θηκε ως κεντρι­κός καλε­σμέ­νος ο Σεβα­σμιό­τα­τος Μητρο­πο­λί­της Ρόδου κ.κ Κύριλος προ­κει­μέ­νου να τιμήσει το σύνολο των χορηγών- εθε­λο­ντών. Πιο συγκε­κρι­μένα ο Σεβα­σμιό­τα­τος ευχα­ρί­στησε το σύνολο των εμπλε­κο­μέ­νων και υπο­γράμ­μισε τη σημασία της αλλη­λο­βο­ή­θειας και του εθε­λο­ντι­σμού ειδικά αυτή τη δύσκολη οικο­νο­μικά περίοδο.

Επι­πρό­σθετα στην εκδή­λωση παρευ­ρέ­θη­σαν εκπρό­σω­ποι τοπικών φορέων που ευχα­ρί­στη­σαν τους εθε­λο­ντές για την σημα­ντική προ­σφορά τους. Πιο συγκε­κρι­μένα παρέ­στη­σαν ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου κ Κόν­σο­λας, η πρό­ε­δρος του σωμα­τείου “Η Ορφα­νο­τρό­φος Αγία Ειρήνη” κ Κου­τσού­κου, η υπεύ­θυνη εθε­λο­ντι­σμού της Περι­φέ­ρειας κ Για­σι­ράνη, η αντι­δή­μαρ­χος Ρόδου κ Ροδίτη, ο Διοι­κη­τής Τρο­χαίας Ρόδου κ. Γ. Στέργου, ο Δ/ντής Πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης κ Βασι­λειά­δης και ο σχο­λι­κός σύμ­βου­λος κ Σοφός. Χαι­ρε­τι­σμούς απέ­στει­λαν ο βου­λευ­τής Κυκλά­δων του ΣΥΡΙΖΑ κ Μανιός, η αντι­δή­μαρ­χος Πρό­νοιας κ Ζωάννου και ο τεως βου­λευ­τής Δωδε­κά­νη­σου κ Υψη­λά­ντης.

Από πλευράς διοί­κη­σης τους εθε­λο­ντές τίμησαν ο Πρό­ε­δρος κ Πεταλάς Σάββας, ο Αντι­πρό­ε­δρος κ Καρ­νά­βας και η Ανα­πλη­ρώ­τρια προ­έ­δρου κ Πρε­σβύρη Κατε­ρίνα.

Κατά τη διάρ­κεια της τιμη­τι­κής τελετής οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι ξενα­γή­θη­καν στις εγκα­τα­στά­σεις και κυρίως στα δωμάτια όπου οι βελ­τιώ­σεις και οι αλλαγές σε συνερ­γα­σία με τα παιδιά έδωσαν ένα τόνο ζεστα­σιάς και το απο­τύ­πωμα της προ­σω­πι­κό­τη­τας τους.

Τέλος κλεί­νο­ντας την εκδή­λωση ο Πρό­ε­δρος κ Πεταλάς υπο­γράμ­μισε ότι οι εξωγενείς-εξωιδρυματικές κοι­νω­νι­κές δυνά­μεις είναι ο απα­ραί­τη­τος μοχλός, ώστε σε συνερ­γα­σία με το προ­σω­πικό και τη διοί­κηση να υπάρχει διαρκής βελ­τί­ωση της λει­τουρ­γίας των προ­νοια­κών δομών.

 Μετά από πρω­το­βου­λία των επι­χει­ρη­μα­τιών κκ Μ. Ταχλια­μπούρη και Γ Μαρίνου ιδιο­κτη­τών της επι­χεί­ρη­σης Κοντίκι σε συνερ­γα­σία με την υπεύ­θυνη δημο­σίων σχέσεων κ Κοριν­θίου πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σημα­ντική χορηγία σε είδη ατο­μι­κής υγιει­νής και καθα­ριό­τη­τας στο Παράρ­τημα Προ­στα­σίας Παιδιού.

Κατά την επί­σκεψη τους ο κ Μαρίνος και η κ Κοριν­θίου συζή­τη­σαν με τον Πρόεδρο του Ιδρύ­μα­τος κ Πεταλά, το μέλος του διοι­κη­τι­κού κ Ζανε­τούλη και τη διευ­θύ­ντρια κοι­νω­νική λει­τουργό κ Κοκκίνη τα περι­θώ­ρια για ανά­πτυξη περαι­τέρω συνερ­γα­σίας.

Πιο συγκε­κρι­μένα ο Πρό­ε­δρος κ Πεταλάς πρό­τεινε στο κ Μαρίνο και στην κ Κοριν­θίου την διε­νέρ­γεια εκπαι­δευ­τι­κών σεμι­να­ρίων μαγει­ρι­κής στις δια­μέ­νο­ντες εφήβους στα πρότυπα τηλε­ο­πτι­κών δια­γω­νι­σμών.

Με τον τρόπο αυτό θα καλ­λιερ­γη­θούν καθη­με­ρι­νές δεξιό­τη­τες που είναι απα­ραί­τη­τες για την εξω­ι­δρυ­μα­τική ζωή των παιδιών αλλά και πνεύμα άμιλλας.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ Μαρίνος εκ μέρους των ιδιο­κτη­τών όσο και η κ Κορι­θνίου ως υπεύ­θυνη δημο­σίων σχέσεων απο­δέ­χτη­καν με θέρμη την πρόταση και επι­φυ­λά­χθη­καν για την υλο­ποί­ηση της το προ­σε­χές διά­στημα.

Μάλιστα από πλευράς της επι­χεί­ρη­σης Κοντίκι πέραν του Σεφ και των υλικών θα δια­τε­θούν ως χορηγία tablet στις συμ­με­τέ­χου­σες ώστε να δημιουρ­γη­θεί επι­πλέον κίνητρο πέραν της μάθησης.

Με εκτί­μηση,

Ο Πρό­ε­δρος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

ΠΕΤΑΛΑΣ ΣΑΒΒΑΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.