Ειδήσεις

Αρχή για το Ξέπλυμα: Οικονομικό σκάνδαλο 30 εκατ. ευρώ – Διώκονται 16 εταιρείες και 26 φυσικά πρόσωπα

Πόρισμα που ξεπερνά τις εκατό σελίδες απέστειλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα αναφορικά με οικονομικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με αντικείμενο που σχετίζεται με τεχνολογικά υλικά.

Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβίβασε το πόρισμα, που συντάχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα της υπηρεσίας του και υπό την εποπτεία του, στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, καθώς η εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων πρωτίστως στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο πόρισμα, τα αδικήματα που διαπιστώθηκαν είναι:

Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
Απάτες κατ΄εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος,
Ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η έκνομη δραστηριότητα, κατά το πόρισμα, σχετιζόταν με σειρά παράνομων πράξεων, με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να εισπράττουν παράνομα και να μην καταβάλουν ΦΠΑ καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις προς το ελληνικό δημόσιο.

Ήδη, 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες κατηγορούνται με βάση το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα. Οπως αναφέρεται, οι εμπλεκόμενοι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια με τις οικονομικές απάτες που οργάνωσαν, προσπορίστηκαν 30 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα θα προκαλέσει την άσκηση δίωξης απο την Ευρωπαίκή Εισαγγελία και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τη δράση της Εισαγγελίας που διαθέτει εκπροσώπους και στη χώρα μας.

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου