Οι πιλότοι της Flybe διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε αναφορές των ΜΜΕ ότι οι ιδιοκτήτες της αεροπορικής εταιρείας έχουν προσωρήσει σε μυστικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποτρέψουν την κατάρρευσή της.

Υποστηρίζουν ότι η αεροπορική εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί τις μισές εσωτερικές πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός Λονδίνου, ζήτησε από τους υπουργούς μία τονωτική “ένεση” μετρητών έκτακτης ανάγκης.

Η αεροπορική εταιρεία διασώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο πριν από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Virgin Atlantic, η οποία περιλαμβάνει τον Όμιλο Stobart και την εταιρεία επενδύσεων Cyrus Capital, η οποία κατέβαλε 2,2 εκατ. λιρες στερλίνες για τα περιουσιακά στοιχεία και τις δραστηριότητες της, δημιουργώντας την Connect Airways.

Ωστόσο, το Sky News ανέφερε ότι η αεροπορική εταιρεία χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση από ό,τι είχε προβλέψει αρχικά ο όμιλος και η λογιστική εταιρεία EY βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για να χειριστεί οποιαδήποτε πιθανή διοίκηση.

Οι εταιρείες Stobart και Virgin αρνούνται να σχολιάσουν και η Flybe λειτουργεί ακόμη κανονικά.

Εκπρόσωπος της Flybe δήλωσε: ”Η Flybe εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών και συνδεσιμότητας για τους πελάτες μας, ώστε να διασφαλίσει ότι μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όπως είναι προγραμματισμένο. Δε σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες”.

Η Flybe μεταφέρει 8,5 εκατ. επιβάτες ετησίως σε 170 προορισμούς στην Ευρώπη, που εκτελούν δρομολόγια από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο σύνδεσμος British Airline Pilots Association, που εκπροσωπεί όλους τους πιλότους της Flybe, δήλωσε ότι απειλούνται 1.500 θέσεις εργασίας.

”Είμαι τρομαγμένος που για άλλη μια φορά το μέλλον μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου και εκατοντάδων θέσεων εργασίας συζητείται μυστικά χωρίς ενημέρωση για τους υπαλλήλους ή τους αντιπροσώπους τους”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Brian Strutton”Σύμφωνα με αναφορές, η αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να είχε καταρρεύσει το περασμένο Σαββατοκύριακο, κάτι που θα ήταν καταστροφικά νέα. Αυτή είναι μια φοβερή κατάσταση και ζητάμε από τους ιδιοκτήτες των Flybe -Virgin, Stobart και Cyrus- και των κυβερνητικών τμημάτων να σταματήσουν να κρύβονται και να μας μιλήσεουν για τη Flybe. Έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουν τη γνώμη μας και το προσωπικό έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει”.

πηγή traveldailynews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ