Ειδήσεις

Ζώνες natura, πολιτισμός και Fraport στη φαρέτρα του ελληνικού τουρισμού

Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία, την Κύπρο και το Μαυροβούνιο συγκροτούν τη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς αυτήν την ώρα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίου παράγοντα μεγάλης αμερικανικής ξενοδοχειακής αλυσίδας η δυναμική του τουρισμού στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακοπεί καθώς «οι τουρίστες πλέον αναζητούν ασφαλείς προορισμούς».

Παράλληλα επισημαίνει ότι μαζί με τις άλλες προαναφερθείσες χώρες είναι στο μάτι των επενδυτών. Κύριο σημείο που διασφαλίζει πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι παράγοντες ρίσκου στη χώρα είναι μειωμένοι.

«Πόλεμος, επιδημία και τρομοκρατικό κτύπημα είναι αυτά που φοβάται περισσότερο η τουριστική βιομηχανία και η Ελλάδα είναι μακριά από αυτά» αναφέρει μιλώντας στο Reporter.gr ο ίδιος παράγοντας. Ιδιαίτερα στέκεται στα θέματα πολιτικής σταθερότητας και διεθνούς θέσης της χώρας που τις επιτρέπουν να αποφεύγει «γεωπολιτικές κακοτοπιές» και ρίσκα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει, το παρθένο περιβάλλον της χώρας  (στην ευρωπαϊκή κορυφή σε εκτάσεις Natura, αρχαιολογικούς τόπους κτλ) μαζί με την επερχόμενη ανάπτυξη υποδομών ( με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα όπως τα αεροδρόμια της Fraport) αναμένεται να συμβάλλει στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος. Παράλληλα βέβαια με την Ελλάδα κινούνται και οι άλλες ανταγωνίστριες χώρες χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να ανασχέσει σημαντικά την τάση καθώς η ζήτηση για Ευρωπαϊκούς ασφαλείς προορισμούς αναμένεται να είναι ισχυρή

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη για τον Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Ευρωκοινοβουλίου, η Ευρώπη αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό στον κόσμο, ο οποίος καταλαμβάνει τη τρίτη θέση ως η μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική της δραστηριότητα. Επίσης, αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ της Γηραιάς Ηπείρου ποσό το οποίο μεταφράζεται στο 1,6 τρις ευρώ με προοπτικές να ανέλθει στα 2,1 τρις ευρώ μέχρι το 2025. Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν

«Ο τουρισμός είναι το κλειδί για όλα τα κράτη-μέλη καθώς αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη», είπε τότε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ.Ταγιάνι και πρόσθεσε  «Μπορούμε να πετύχουμε το στόχο των 700 εκατομμυρίων τουριστών μέχρι το 2020 αλλά αυτό προϋποθέτει σκληρή δουλειά».

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου