Ειδήσεις

Αβραμόπουλος: Απαράδεκτη και μη ευρωπαϊκή η στάση του Τουσκ για τους πρόσφυγες

Σκληρή απάντηση στην πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ για κατάργηση της κατανομής προσφύγων βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για τη μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η πρόταση του κ. Τουσκ είναι απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή», είπε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας ότι «υπονομεύει την δουλειά των προηγούμενων ετών».

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως ο ρόλος του Προέδρου του Συμβουλίου είναι να προστατεύει την Ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές, ενώ αυτή η πρόταση, αντιθέτως, «υποβαθμίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος που είναι η αλληλεγγύη». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χωρίς την αλληλεγγύη η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει, καθώς αυτή η αρχή είναι κατοχυρωμένη στις ιδρυτικές μας συνθήκες».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι οι μετεγκαταστάσεις ήταν μία λύση στην έκτακτη ανάγκη που είχε δημιουργηθεί το 2015 και οι 32.000 πρόσφυγες  που σήμερα έχουν μετεγκατασταθεί είναι 90% από τους ανθρώπους που μπορούσαν να πάρουν άσυλο. «Η αλληλεγγύη», είπε ο κ. Αβραμόπουλος «δεν είναι α λα καρτ «και τόνισε ότι «όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να μην πυροδοτούμε αντιευρωπαϊκές θέσεις

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου