Συνεντεύξεις

Μιλτιάδης Χαρόβας: Ενα αστέρι γεννιέται…!

Ο 18χρονος Μιλτιάδης Χαρόβας από τη Ρόδο, τόλμησε να κυνηγήσει τα όνειρά του και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξεχωρίσει στο τραγούδι αλλά και στην υποκριτική!
Ξεκίνησε να ανεβάζει διασκευές τραγουδιών στην πλατφόρμα TikTok με μεγάλη απήχηση. Ως μαθητής ακόμα δούλεψε για να πάρει την πρώτη του κιθάρα, στη συνέχεια γράφτηκε στο Ωδείο, με τη βοήθεια της οικογένειάς του στη συνέχεια αγόρασε πιάνο και ουσιαστικά ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος!
Στη συνέντευξή του στη «δημοκρατική» μιλάει για την πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή από τη Ρόδο στην Αθήνα και από εκεί στην Κύπρο για τις ανάγκες της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Γη της Ελιάς» στην οποία υποδύεται τον Παρασκευά, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε κυκλοφόρησε και το πρώτο του τραγούδι.
Με τη στήριξη της οικογένειάς του, των συμμαθητών αλλά και των καθηγητών του στο Βενετόκλειο, συμμετείχε στο X-Factor και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το ταλέντο του Μιλτιάδη τον έφερε πιο κοντά στα όνειρά του.

• Μιλτιάδη πώς άρχισε η σχέση σου με την μουσική;
Με την μουσική άρχισα να ασχολούμαι επί της ουσίας γύρω στα 13 μου, όταν ήμουν στην πρώτη Γυμνασίου. Ενώ πάντα μου άρεσε η μουσική, κανένας από το περιβάλλον μου δεν είχε σχέση οπότε δεν είχα σχετικά ερεθίσματα. Μέχρι τα 13 μου χρόνια έκανα ό,τι έκαναν οι φίλοι μου, έπαιζα ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τα σχετικά. Γύρω στην πρώτη Γυμνασίου πήρα απόφαση να ασχοληθώ με την μουσική και αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα κι έτσι ξεκίνησα. Και από εκεί σιγά-σιγά αναπτυσσόταν αυτό όλο και περισσότερο. Ετσι πέρασε ένας περίπου χρόνος και μετά πήγα στο Ωδείο.
• Ξεκινώντας στο Ωδείο, λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι ότι πέρα από την αγάπη για την μουσική έχεις και ταλέντο;
Αντιλαμβάνομαι ότι έχω ταλέντο -χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω- νωρίτερα από το Ωδείο, μόλις πήρα την πρώτη μου κιθάρα. Αρχισα να μαθαίνω πολύ γρήγορα. Αφιέρωνα ώρες πάνω από την κιθάρα μόνος μου, τραγουδούσα κιόλας. Η αλήθεια είναι όμως ότι ενώ είχα μια ωραία χροιά ήμουν πολύ άγουρος, περνούσα μια έντονη μεταφώνηση. Σιγά σιγά άρχισα να δουλεύω εντατικά και πάνω στη φωνή μου. Οταν πλέον πήγα στο Ωδείο και είχα την κατάλληλη καθοδήγηση από ανθρώπους που γνώριζαν, τότε άνοιξε ο δρόμος και για παραπάνω πράγματα.


• Τότε άνοιξε και ο δρόμος που σε οδήγησε στο X- Factor;
Αφού ξεκίνησα στο Ωδείο, το 2021 στην πρώτη καραντίνα, άρχισα να ανεβάζω κάποια βιντεάκια στο tik tok που τότε ήταν trend. Ανέβασα τα πρώτα βίντεο και σταδιακά τα τραγούδια που ανέβαζα είχαν όλο και μεγαλύτερη απήχηση και μάλιστα κάποια είχαν γίνει viral. Την πρώτη ημέρα που πήγα στη Β’ Λυκείου, το θυμάμαι ακόμα, με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Μανώλας που είναι στο casting team του Χ- Factor και μου είπε ότι οργανώνουν το X Factor 2021-2022 και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, δεν το πίστευα και αναρωτήθηκα πού βρήκαν το τηλέφωνό μου.
• Πόσων χρονών ήσουν τότε;
Ημουν 16 χρονών, και είχα αρχίσει ήδη να ανεβάζω τα βιντεάκια μου στο tik tok. Με βρήκαν από τα social media, βρήκαν το τηλέφωνό μου και μου έκαναν από την πρόταση για συμμετοχή στο X- Factor. Το συζήτησα βέβαια πρώτα με τους γονείς μου οι οποίοι στην αρχή δεν ήταν δεκτικοί γιατί θα έπρεπε να πηγαινοέρχομαι από την Αθήνα, θα έπρεπε να το συνδυάσω με το σχολείο… Ομως τελικά, με τη στήριξή τους, τα κατάφερα!
• Πηγαινοερχόσουν για τις ανάγκες του X- Factor στην Αθήνα και παράλληλα είχες το σχολείο και τα μαθήματά σου στη Ρόδο. Απαιτητική περίοδος.
Ναι, είχα ζητήσει από την παραγωγή του MEGA να μπορώ να γυρνάω τις καθημερινές στη Ρόδο για να παρακολουθώ το σχολείο και προσπαθούσα να ισορροπώ μεταξύ των απαιτήσεων του X- Factor και των απαιτήσεων του σχολείου. Ηταν μια περίοδος ραγδαίας μετάβασης, αλλά δεν θα πω ότι ήταν δύσκολη γιατί ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένος και μου άρεσε αυτό που έκανα όσο απαιτητικό κι αν ήταν.
• Οι συμμαθητές σου τι σου έλεγαν;
Οι συμμαθητές μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Με ρωτούσαν πώς ήταν τα πράγματα, πώς δουλεύει όλο αυτό, πολύ ενθουσιώδεις όλοι και βέβαια να πω ότι με στήριξαν αρκετά και οι καθηγητές μου στο Βενετόκλειο όλη αυτή την περίοδο. Κάθε εβδομάδα στο σχολείο υπήρχε η συζήτηση για το τι συνέβη το σαββατοκύριακο που ήμουν στην Αθήνα.
• Κλείνει λοιπόν ο κύκλος του X- Factor και από εκεί ανοίγουν άλλοι κύκλοι, υπέγραψες συμβόλαιο με την Panik Records, συμμετείχες σε συναυλίες το καλοκαίρι και τώρα σε βλέπουμε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Γη της Ελιάς”, στον ρόλο του Παρασκευά.
Μόλις τελείωσα το X- Factor υπέγραψα ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Panik Records και παράλληλα δέχθηκα επίσημη πρόταση από τον Ανδρέα Γεωργίου την ημέρα της αποχώρησής μου! Μου είπε ότι είχε ετοιμάσει έναν ρόλο που πίστευε ότι θα είμαι πάρα πολύ καλός σε αυτόν και μου έκανε την πρόταση on air!
Ο ρόλος ήταν αυτός του Παρασκευά που έχω σήμερα στη σειρά. Οταν μου έκανε την πρόταση ο Ανδρέας Γεωργίου ήμουν σοκαρισμένος, μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικά δεν το περίμενα και επειδή δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο της υποκριτικής και της τηλεόρασης, μου φάνηκε εξωπραγματικό! Αλλά ήμουν all in, ήθελα να το κάνω. Βέβαια επειδή τότε ήμουν ακόμα στη Β’ Λυκείου και η συμμετοχή μου στη Γη της Ελιάς είχε ως προϋπόθεση να μείνω στην Κύπρο, αποφάσισα με τους γονείς μου να δεχθώ την τιμητική αυτή πρόταση εκείνη τη χρονιά και είπα στον Ανδρέα Γεωργίου ότι δεν θα καταφέρω να πάω. Επρεπε να τελειώσω την Γ’ Λυκείου που θα ξεκινούσα και είχα και την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οταν λοιπόν “παγώσαμε” αυτή την πρόταση με τον Ανδρέα, συνεχίστηκε η ζωή μου για τον επόμενο χρόνο στη Ρόδο, πήγα στην Γ’ Λυκείου και παράλληλα δούλευα στη μουσική μέσω και των social media. Την ημέρα που τέλειωσα το σχολείο, την τελευταία ημέρα δηλαδή των ενδοσχολικών εξετάσεων, την ίδια ημέρα με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας Γεωργίου που είχαμε να μιλήσουμε πάρα πολύ καιρό και μου λέει “Μίλτο πες μου ότι είσαι ακόμα ανοικτός για εκείνη την πρόταση που σου έχω κάνει”. Και λέω εννοείται! Δύο εβδομάδες μετά από το τηλεφώνημα κατέβηκα στην Κύπρο και έπαιξα στη Γη της Ελιάς.


• Ηταν δύσκολο το εγχείρημα;
Η αλήθεια είναι πως όταν μπήκα στη Γη της Ελιάς είχα πλήρη άγνοια για το πώς δουλεύουν τα πράγματα, για το πρακτικό κομμάτι της υποκριτικής… Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα και επειδή δεν υπήρξε κάποια προεργασία, δηλαδή δεν είχα χρόνο ούτε καν να το σκεφτώ, μπήκα στα βαθιά κατευθείαν! Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να με υποδεχθούν τόσο θερμά όλοι, η παραγωγή και οι ηθοποιοί! Ηξερα ότι το κομμάτι της τηλεόρασης είναι απαιτητικό αλλά με το που μπήκα στο σίριαλ και άρχισε η τριβή με όλο αυτό, πέρα από το ότι μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ και θέλω να δουλεύω όλο και περισσότερο για να γίνω καλύτερος, η υποστήριξη που πήρα από όλους με διευκόλυνε πάρα πολύ, αφού ουσιαστικά έχω ξεκινήσει από το μηδέν. Είναι μια σπουδή, μια επένδυση αυτό που κάνω και όχι απλά δεν με κουράζει αλλά μου ταιριάζει πάρα πολύ και ήθελα είμαι εδώ.
• Πόσο καιρό τώρα είσαι εκεί;
Κλείνω δύο μήνες στη Γη της Ελιάς.
• Το πρόγραμμα είναι απαιτητικό;
Το πρόγραμμα σε ένα καθημερινό σίριαλ είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Τα γυρίσματα είναι πολύωρα και καθημερινά αλλά έχουμε άψογη συνεργασία με όλους τους ηθοποιούς, με τα συνεργεία, με την παραγωγή κι αυτό το καθιστά πολύ πιο ευχάριστο. Διαφορετικά δεν θα λειτουργούσε κιόλας. Ερχομαι στην Κύπρο για τα γυρίσματα και πηγαίνω και στην Αθήνα όπου είναι και η βάση μου.
• Ρόδο έρχεσαι τακτικά;
Μου έχει λείψει πάρα πολύ η Ρόδος, προσπαθώ να έρχομαι αλλά επειδή οι δουλειές μου είναι στην Αθήνα και στην Κύπρο και είναι πάρα πολύ απαιτητικές και σε χρόνο και σε ενέργεια, δεν καταφέρνω να έρχομαι όσο συχνά θα ήθελα.
• Από τη Ρόδο τι σου λείπει πιο πολύ;
Από τη Ρόδο μου λείπει η μαμά μου, μου λείπει ο αδελφός μου και η αύρα του νησιού!
• Στον ελεύθερό σου χρόνο τι κάνεις;
Δουλεύω πάνω στη μουσική κυρίως. Οταν έχουν χρόνο και οι άλλοι ηθοποιοί κανονίζουμε να πάμε για ένα φαγητό, για μια βόλτα. Αυτό είναι πολύ ωραίο, είμαστε πολύ δεμένοι, είμαστε μια παρέα. Επίσης μου αρέσει να διαβάζω πάρα πολύ, έχω πάρει κάποια βιβλία τώρα εδώ στην Κύπρο και διαβάζω στα διαλείμματα
• Το καλοκαίρι σε είδαμε και σε συναυλίες μαζί με την Ελένη Φουρέιρα.
Ναι, κάναμε συναυλίες στην Ελλάδα με την Φουρέιρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, στο σύνολο κάναμε 9 συναυλίες. Η πρόταση έγινε από την Panic Records. Οταν μπήκα στην εταιρεία μού είπαν ότι η Ελένη Φουρέιρα με είχε δει, είχε βρει πολύ ενδιαφέρον αυτό που κάνω και αυτό που θέλω να κάνω και όταν της πρότειναν εμένα για τα support acts της περιοδείας της είπε ότι σίγουρα θα ήθελε να είμαι μέσα. Ημασταν μαζί της εγώ και ο Λούης Γεωργίου που κάναμε τα support.


• Το συμβόλαιο με την Panic Recrods τι περιλαμβάνει;
Θα κάνω τραγούδια και πρώτα ο Θεός θα κάνουμε και δίσκους με την Panic.
• Εσύ όμως γράφεις και δικά σου τραγούδια.
Μάλιστα, γράφω μουσική, γράφω στίχους και το στο μέλλον θα δείτε σίγουρα δικές μου δουλειές. Το πρώτο μου τραγούδι, το οποίο δεν είναι δικό μου αλλά μου ταιριάζει και το αγαπώ σαν να είναι δικό μου, κυκλοφόρησε στις 28 Ιουλίου 2023 και έχει τίτλο “Σώμα Δανεικό”.
• Τελικά ποιον από τους δύο δρόμους θέλεις να ακολουθήσεις; Τραγούδι ή υποκριτική;
Η αλήθεια είναι πως όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να ακολουθήσω και τους δύο δρόμους νόμιζα πως δεν γίνεται και ότι θα έπρεπε να επιλέξω. Τώρα όμως που το βλέπω στην πράξη, πραγματικά πιστεύω πως δεν χρειάζεται να επιλέξω μια συγκεκριμένη ταυτότητα -παρότι δεν το κρύβω ότι είμαι ταγμένος στη μουσική, αλλά ούτε χρειάζεται να κάνω ένα πράγμα μόνο. Μπορώ να ισορροπώ και στα δύο όσο δύσκολο κι αν είναι και μου αρέσουν εξίσου και τα δύο.
• Τα σχέδιά σου τι περιλαμβάνουν;
Τα σχέδιά μου περιλαμβάνουν σπουδές οπωσδήποτε, ώστε να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερος σε αυτά που κάνω.
• Αν σου έλεγαν πριν από δύο τρία χρόνια, ότι θα έχεις αυτή τη διαδρομή, θα το φανταζόσουν ποτέ;
Οχι, ποτέ! Περίμενα ότι θα κάνω κάτι όμως και το πίστευα γιατί δούλευα πολύ, αλλά αυτό δεν το περίμενα!
• Τον εαυτό σου που τον βλέπεις στα επόμενα χρόνια, τι θα ήθελες;
Χμ. Ωραία ερώτηση! Εχω πάρα πολλά στο μυαλό μου, σίγουρα αυτό που με απασχολεί για το άμεσο μέλλον είναι η κυκλοφορία δίσκου με δικά μου τραγούδια και πραγματικά αυτό που θέλω να κάνω -και είναι πρόκληση για ‘μενα- είναι να εξελιχθώ στον χώρο της υποκριτικής και να δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω.
• Το πιο τρελό σου όνειρό ποιο είναι;
Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να καταφέρω να ξεπεράσω τα όρια της Ελλάδας και να επιδιώξω μια επιτυχημένη καριέρα σε όλο τον κόσμο!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου