Νέα προθεσμία για σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα για την 11.30 ώρα ζήτησε χθες και έλαβε για να απολογηθεί, από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και χρήση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κάτοικος Εμπωνας, δράστης του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος με θύμα τον Ι. Μ. του Β. 43 ετών, έγγαμο, κάτοικο Κρητηνίας.


Χθες ασκήθηκε από τον αδελφό του θύματος δια της πληρεξουσίας δικηγόρου του κ. Μαρίας Κορακάκη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας ενώ όμοια δήλωση δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της κ.κ. Ιωάννη Ιωαννίδη και Στυλιανού Κιουρτζή θα ασκήσει σήμερα και η χήρα του θύματος.
Θυμίζουμε ότι την 7η Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα δηλώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ιαλυσού από την 42χρονη σύζυγο του θύματος, η εξαφάνισή του.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο 43χρονος σύζυγός της (ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κρητηνία) την 17.15 ώρα της 6ης Νοεμβρίου 2019 αναχώρησε από την οικία τους με το υπ’ αρίθμ. ΡΟΚ 9901 αυτοκίνητό του μάρκας Citroen Χsara Picasso, χρώματος πράσινου, με προορισμό τον Εμπωνα για να συναντηθεί με τον κατηγορούμενο, για να διευθετήσουν οικονομικής φύσεως διαφορά μεταξύ τους.
Σε δεύτερη κατάθεσή της, την 8η Νοεμβρίου 2019, ανέφερε ότι ο σύζυγός της ήταν χρήστης ηρωΐνης και ναρκωτικών χαπιών, τα οποία έπαιρνε με ιατρική συνταγή και ότι είχε ξεκινήσει την χρήση όταν διαγνώστηκε η ασθένειά του.
Ο 46χρονος τούς χρωστούσε περίπου 150 ευρώ, όπως είπε από το σταφύλι που του είχε πωλήσει και περίπου 300 ευρώ από ηρωίνη.
Την 7η Νοεμβρίου 2019 το βράδυ οι αστυνομικοί με βάση τα όσα είχε καταθέσει αρχικώς η σύζυγος του θύματος, μετέβησαν στον Εμπωνα και αναζήτησαν τον 46χρονο αφού ήταν το τελευταίο άτομο το οποίο τον είχε συναντήσει.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του και
βρήκαν μια καραμπίνα 12 cal, ένα μονόκαννο φλόμπερ, δύο αστεράκια νίτζα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα κουτί με 25 φυσίγγια 12 cal, ένα δεύτερο κουτί με 16 φυσίγγια 12 cal, ένα φυσίγγιο διαμερτήματος ν.8.
Προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη, ενώ ακολούθησε προανάκριση από την οποία προέκυψαν τα εξής:
Την 6η Νοεμβρίου 2019 το πρωί οι δύο άντρες έκλεισαν ραντεβού για το απόγευμα της ίδιας μέρας προκειμένου ο κατηγορούμενος να προμηθευτεί ηρωίνη από το θύμα.
Συναντήθηκαν σε ερημική δασική περιοχή ανάμεσα σε Σιάννα και Κρητηνία.
Εκεί ο κατηγορούμενος ανέμενε πεζός πάνω στον δρόμο το θύμα, έχοντας μαζί του την καραμπίνα του και φορώντας μία ζώνη-γιλέκο με σφαίρες.
Αφού εμφανίστηκε το θύμα στο σημείο με το όχημά του, επιβιβάστηκε σε αυτό και πήγαν σε πιο απόμερη τοποθεσία η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Εμπωνας – Σιαννών σε αδιέξοδο αγροτικό χωματόδρομο και σε απόσταση 200 μέτρων από την επαρχιακή οδό.
Εκεί κατηγορούμενος κατέβηκε από το όχημα, ενώ το θύμα έμεινε εντός αυτού στην θέση του οδηγού.
Μετά από σύντομη συζήτηση οι δύο άντρες λογομάχησαν για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών και ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μία φορά στην κοιλιακή χώρα το θύμα το οποίο, έχοντας τις αισθήσεις του, προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του, πλην όμως ο κατηγορούμενος άνοιξε την πόρτα του οδηγού και τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές στο λαιμό και στο πρόσωπο τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Στη συνέχεια αφού διαπίστωσε πως το θύμα ήταν νεκρό ερεύνησε το αυτοκίνητό του, βρήκε μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (ηρωίνη) στο λεβιέ ταχυτήτων και την έκανε χρήση επιτόπου.
Μετά περισυνέλεξε από το σημείο τρεις από τους κάλυκες, δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος και περπάτησε μέχρι το αρχικό σημείο συνάντησης όπου, αφού έσπασε τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, τα έκρυψε επιμελώς σε παρακείμενους θάμνους.
Ακολούθως περπάτησε δύσβατη ορεινή και θαμνώδη περιοχή μετέβη σε ένα χωράφι που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μετά το χωριό Έμπωνα με κατεύθυνση τον Αγιο Ισίδωρο και έκρυψε σε δύο διαφορετικούς θάμνους το γιλέκο με τις σφαίρες και την καραμπίνα τα οποία έφερε μαζί του και είχε χρησιμοποιήσει.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς στα ανωτέρω σημεία όπου βρήκαν το όπλο, τους κάλυκες και δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος, που είχε σπάσει ο δράστης.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Φώτης Χατζηδιάκος και Δήμος Μουτάφης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ