Τοπικές Ειδήσεις

Τέταρτη η Ρόδος στις προτιμήσεις των πελατών της TUI

Πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των πελατών της TUI, από ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκεται η Ελλάδα και δύο κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της TUI, η Ελλάδα βρίσκεται στην 2η θέση των επιλογών των πελατών της TUI, και από πλευράς προορισμών η Κρήτη βρίσκεται στη 2η θέση και η Ρόδος στην 4η.
Μεταξύ των μεσογειακών χωρών, την 1η θέση κατέχει η Ιταλία, την 2η η Ελλάδα, την 3η η Τουρκία, την 4η η Ιταλία και την 5η η Κύπρος.

Σύμφωνα με το TUI Holiday Atlas, το οποίο αναλύει τις κρατήσεις των διακοπών από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ομάδα της Ευρώπης, η Ισπανία είναι και πάλι ο νούμερο 1 προορισμός διακοπών αυτό το καλοκαίρι, ακολουθούμενο από την Ελλάδα.

Αν και η Ελλάδα είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βορειοευρωπαίους, τους Ολλανδούς, τους Γάλλους και τους Αυστριακούς, η Ισπανία εξακολουθεί να είναι ο προτιμώμενος προορισμός για τους Γερμανούς, τους Βέλγους, τους Ελβετούς, τους Βρετανούς και τους Ιρλανδούς.

Όπως και το προηγούμενο έτος, η Τουρκία, η Ιταλία και η Κύπρος βρίσκονται μεταξύ των πέντε κορυφαίων προορισμών παράλληλα με την Ισπανία και την Ελλάδα.

Η Τουρκία κατέγραψε ακόμη και την υψηλότερη αύξηση στις κρατήσεις μεταξύ των πέντε πρώτων.

Οι προορισμοί
Οι πιο δημοφιλείς μεμονωμένοι προορισμοί είναι σχεδόν όλοι στην περιοχή της Μεσογείου. Είναι ενδιαφέρον ότι η Αττάλεια αντιμετωπίζει μια πραγματική έκρηξη κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι.

Η περιοχή των διακοπών στην τουρκική Ριβιέρα είναι σήμερα ο απόλυτος προορισμός για τους Βέλγους, τους Ολλανδούς, τους Αυστριακούς και τους Πολωνούς.

Η Κρήτη είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί είναι ο νούμερο 1 καλοκαιρινός προορισμός διακοπών μεταξύ Φινλανδών, Νορβηγών και Δανών.

Οι Γερμανοί παραθεριστές αν και γενικά προτιμούν να συνεχίσουν να περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ισπανία και την Ελλάδα, επιθυμούν επίσης να ταξιδέψουν στη Γερμανία. Αυτό τους κάνει τους μοναδικούς Ευρωπαίους που έχουν τη δική τους χώρα, μεταξύ των πέντε κορυφαίων προορισμών διακοπών τους.

Οι παραθεριστές της TUI από τη Γερμανία προτιμούν τη Μαγιόρκα, την Αττάλεια, το Ηράκλειο στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Φουερτεβεντούρα, ως μεμονωμένους προορισμούς.

Η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κύπρος και το Μεξικό είναι οι προορισμοί των ονείρων για τους Βρετανούς και τους Ιρλανδούς. Οι Πολωνοί, Γάλλοι, Βέλγοι και Ολλανδοί παραθεριστές είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που έχουν την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Μαρόκο και το Κουρασάο στους πέντε πρώτους προορισμούς τους.

Οι Γάλλοι και οι Πολωνοί έχουν κάπως διαφορετικές προτιμήσεις για διακοπές. Ενώ, οι δυτικοί γείτονες της Γερμανίας είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι που επιλέγουν το Ηράκλειο στην Ελλάδα, την Μάλαγα στην Ισπανία και το Παλέρμο στη Σικελία ως τους αγαπημένους τους προορισμούς, οι γείτονες της Γερμανίας αγαπούν το ταξίδι στη Βουλγαρία.

Οι δύο βουλγαρικές παραθαλάσσιες πόλεις Μπουργκάς και Βάρνα είναι ο δεύτερος και ο τρίτος πιο δημοφιλής πολωνικός προορισμός διακοπών μετά την Αττάλεια.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου