ΕΙΔΗΣΕΙΣ

DW: Ανησυχία για τις διακοπές σε Ελλάδα και Κύπρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρισμος

Η οι­κο­νο­μι­κή επι­θε­ώ­ρη­ση Handelsblatt, στην ηλε­κτρο­νι­κή της έκ­δο­ση, επι­ση­μαί­νει ότι «η με­τάλ­λα­ξη Δέλτα κυ­ριαρ­χεί στους του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Ιδιαί­τε­ρα στην Πορ­το­γα­λία, την Κύπρο και την Ισπα­νία κα­τα­γρά­φε­ται μία έκρη­ξη στους αριθ­μούς των νέων κρου­σμά­των». Ση­μειώ­νει επί­σης ότι «οι τρεις χώρες έχουν τα πε­ρισ­σό­τε­ρα κρού­σμα­τα ανά 100.000 κα­τοί­κους στην ΕΕ. Οι τα­ξι­διώ­τες πρέ­πει να απο­φα­σί­σουν, εάν θέ­λουν παρ’ όλα αυτά να κά­νουν εκεί δια­κο­πές ή κα­λύ­τε­ρα στη Γερ­μα­νία, όπου ο ιός έχει πε­ριο­ρι­στεί σε εξαι­ρε­τι­κά χα­μη­λά επί­πε­δα». Για την Ελ­λά­δα η εφη­με­ρί­δα του Ντί­σελ­ντορφ πα­ρα­τη­ρεί ότι «η ιχνη­λά­τη­ση επα­φών οδη­γεί στο συ­μπέ­ρα­σμα πως το 50% των νέων κρου­σμά­των προ­έρ­χο­νται από την συ­νά­θροι­ση των νέων σε κα­φε­τέ­ριες, μπαρ και νυ­χτε­ρι­νά κέ­ντρα».

«Υπερ­βο­λι­κή αύ­ξη­ση κρου­σμά­των στην Ελ­λά­δα» βλέ­πει η εφη­με­ρί­δα Merkur του Μο­νά­χου και ση­μειώ­νει ότι «μέσα σε μία εβδο­μά­δα τα κρού­σμα­τα έχουν υπερ-δι­πλα­σια­στεί». Γι αυτό, επι­ση­μαί­νει, «ήδη από την Πέμ­πτη έχουν τεθεί και πάλι σε ισχύ πιο αυ­στη­ροί πε­ριο­ρι­σμοί σε μπαρ και νυ­χτε­ρι­νά κέ­ντρα, ενώ προ­βλέ­πο­νται τσου­χτε­ρά πρό­στι­μα. Η απα­γό­ρευ­ση του χορού για τους του­ρί­στες, αλλά και για τους ντό­πιους, είναι κάτι που μάλ­λον δεν αρέ­σει σε πολ­λούς». Για το ίδιο θέμα η το­πι­κή εφη­με­ρί­δα Kreiszeitung, που κυ­κλο­φο­ρεί στο κρα­τί­διο της Βό­ρειας Ρη­να­νί­ας- Βε­στφα­λί­ας, ση­μειώ­νει: «Οι γερ­μα­νοί του­ρί­στες ίσως θα έπρε­πε να ξα­να­σκε­φτούν την από­φα­σή τους να πε­ρά­σουν τις κα­λο­και­ρι­νές τους δια­κο­πές στην Ελ­λά­δα. Οι Έλ­λη­νες, όπως και η Κύ­προς, αγω­νί­ζο­νται για μία ακόμη φορά να πε­ριο­ρί­σουν τον κο­ρω­νο­ϊό». Ει­δι­κά για την Κύπρο η εφη­με­ρί­δα ανα­φέ­ρει ότι «βρί­σκε­ται πλέον σε κα­τά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης. Την Κυ­ρια­κή 11 Ιου­λί­ου ο δεί­κτης με­τα­δο­τι­κό­τη­τας συ­νέ­χι­σε να ανε­βαί­νει. Πε­ρι­θώ­ρια βελ­τί­ω­σης δεν δια­φαί­νο­νται, καθώς ο δεί­κτης φτά­νει πλέον το 673,2 ένα­ντι 630,7 το Σάβ­βα­το. Αυτό ση­μαί­νει ότι οι Κύ­πριοι βρί­σκο­νται στη δεύ­τε­ρη θέση πα­γκο­σμί­ως όσον αφορά τον δεί­κτη και είναι αδιαμ­φι­σβή­τη­τοι ‘πρω­τα­θλη­τές’ του κο­ρω­νοϊ­ού ανά­με­σα στους δη­μο­φι­λείς του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς στην Ευ­ρώ­πη».

Μόνο οι σει­σμοί έλει­παν…

Συ­νε­χί­ζο­νται και φέτος οι πυρ­κα­γιές στην Ελ­λά­δα

Σε αυτή τη δύ­σκο­λη συ­γκυ­ρία το Spiegel Online υπεν­θυ­μί­ζει ότι στην Ελ­λά­δα έχουν ξε­σπά­σει, για μία ακόμη χρο­νιά, δε­κά­δες πυρ­κα­γιές, ενώ ανη­συ­χία αρ­χί­ζει να προ­κα­λεί και η έξαρ­ση της σει­σμι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας. Όπως ανα­φέ­ρει σχε­τι­κό δη­μο­σί­ευ­μα «στην Ελ­λά­δα ξέ­σπα­σαν 64 πυρ­κα­γιές μέσα σε 24 ώρες. Μέχρι στιγ­μής όλα τα πύ­ρι­να μέ­τω­πα έχουν τεθεί υπό έλεγ­χο, όπως δή­λω­σε εκ­πρό­σω­πος της πυ­ρο­σβε­στι­κής την Κυ­ρια­κή. Πυ­ρο­σβε­στι­κά αε­ρο­πλά­να και ελι­κό­πτε­ρα, καθώς και εκα­το­ντά­δες πυ­ρο­σβέ­στες, αλλά και εθε­λο­ντές είχαν δώσει τη μάχη με τη φωτιά. Η Υπη­ρε­σία Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας απηύ­θυ­νε προει­δο­ποί­η­ση για πυρ­κα­γιές στην Κε­ντρι­κή Ελ­λά­δα και την Κρήτη».

«Επι­πλέ­ον», ση­μειώ­νει το Spiegel Online, στην Κε­ντρι­κή Ελ­λά­δα μία σειρά σει­σμι­κών δο­νή­σε­ων, μι­κρής και με­σαί­ας έντα­σης, προ­κα­λεί ανη­συ­χία στον κόσμο. Από το Σάβ­βα­το και μέχρι το με­ση­μέ­ρι της Κυ­ρια­κής είχαν κα­τα­γρα­φεί πε­ρισ­σό­τε­ροι από δέκα σει­σμοί ισχύ­ος 3 έως 4,3 Ρί­χτερ. (…) Έγι­ναν ιδιαί­τε­ρα αι­σθη­τοί στην πε­ριο­χή της Βοιω­τί­ας, 40 χι­λιό­με­τρα βο­ρειο­α­να­το­λι­κά της Αθή­νας, αλλά και στην ελ­λη­νι­κή πρω­τεύ­ου­σα. (…) Οι κά­τοι­κοι ανη­συ­χούν μήπως αυτή η σειρά των δο­νή­σε­ων απο­τε­λεί προ­άγ­γε­λο ενός πολύ με­γα­λύ­τε­ρου σει­σμού. ‘Πρό­κει­ται για ένα ασυ­νή­θι­στο φαι­νό­με­νο, το πα­ρα­τη­ρού­με’ δη­λώ­νει εκ­πρό­σω­πος του Γε­ω­δυ­να­μι­κού Ιν­στι­τού­του Αθη­νών».

Πηγή DW

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.