Ρεπορτάζ

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για το “Crackάρισμα” της ιστοσελίδας του Λιμενικού Ταμείου

Στο αρχείο τέθηκε χθες με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος ενός αλλοδαπού κατοίκου της Κρεμαστής, στον οποίο λανθασμένα αποδόθηκε από τις αρχές η ευθύνη για παραβίαση της ιστοσελίδας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, το Cracking της και η αντικατάστασή της με εικονική σελίδα τράπεζας.
Το Λιμενικό Ταμείο, αντιλαμβανόμενο τη χωρίς δικαίωμα παραβίαση της ιστοσελίδας του (Litando.gr), την συντήρηση της οποίας είχε αναλάβει η εταιρεία Dingo Marketing Team IKE, υπέβαλε έγκληση για τη διερεύνηση της οποίας παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση για την ανακάλυψη των αγνώστων δραστών.
Ο αρμόδιος προανακριτικός υπάλληλος της Υ.Α Ρόδου που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέφερε δια της από 23 Απριλίου 2020 κατάθεσής του ότι ο δράστης χρησιμοποίησε την ip, η οποία έχει παραχωρηθεί στην εδρεύουσα στην Ολλανδία εταιρεία DIGITAL OCEAN, προκειμένου δε να ανευρεθεί ο κάτοχος της εν λόγω ip υπεβλήθη αίτημα δικαστικής συνδρομής (ακριβέστερα ευρωπαϊκή εντολή έρευνας) προς τις ολλανδικές αρχές, οι οποίες εν τέλει γνωστοποίησαν στην Εισαγγελία ότι χρήστης της εν λόγω ip ήταν ύποπτος αλλοδαπός, κάτοικος Κρεμαστής Ρόδου.
Εντούτοις, από τη μετέπειτα διερεύνηση της υπόθεσης και ειδικότερα από τις χωρίς όρκο εξηγήσεις του εγκαλουμένου- υπόπτου σε συνδυασμό με τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων κ.κ. Τουβρά και Κουδούνη, συνιδιοκτητών της εταιρείας Dingo Marketing Team IKE, η οποία είχε αναλάβει με αντίστοιχη σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο τη «φιλοξενία της παραβιασθείσας ιστοσελίδας (ο Τουβράς ήταν μάλιστα και ο δημιουργός της ιστοσελίδας), προέκυψε ότι ο αλλοδαπός δεν ήταν ο δράστης της παραβίασης, αλλά απλώς ένας εξωτερικός συνεργάτης της ανωτέρω ΙΚΕ, ο οποίος, όντας ταυτόχρονα ο μισθωτής του σέρβερ στον οποίο «φιλοξενείτο» (σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιούν οι μάρτυρες) η εν λόγω ιστοσελίδα, ήταν αυτός που αντελήφθη πρώτος την παραβίαση και έσπευσε να ενημερώσει τους συνεργάτες του και μέσω αυτών το Λιμενικό Ταμείο για το επιχειρούμενο αδίκημα (phishing), ενώ και η τεχνική αναφορά που συνετάγη και παραδόθηκε στον δικηγόρο του ΔΛΤΝΔ από τον Παν.Τουβρά βασίστηκε σε αντίστοιχη του αλλοδαπού, της οποίας κατ’ουσίαν αποτελεί απλή μετάφραση.

Κατά συνέπεια, ενόψει του ό,τι δεν συντρέχουν καθόλου ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κατοίκου Κρεμαστής Ρόδου, για την διερευνώμενη πράξη, η προκείμενη έγκληση τυγχάνει απορριπτέα ως προς τον εν λόγω ανωμοτί εξετασθέντα.
Κατά τα λοιπά, ενόψει της προφανούς αδυναμίας ανεύρεσης των αγνώστων δραστών που παραβίασαν την ιστοσελίδα του ΔΛΤΝΔ, παρά την, πολύμηνη και δαπανηρή για το Ελληνικό Δημόσιο διερεύνηση της υπόθεσης μέσω δικαστικής συνδρομής, η δικογραφία τέθηκε στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών Πράξη της Εισαγγελίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου