Το μουσείο παιχνιδιών στον 1,5 περίπου χρόνο λειτουργίας του στη Ρόδο, έχει μυήσει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών!
Το «Toy Museum» λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι το το απόγευμα για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και τον χειμώνα κάθε Κυριακή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και βρίσκεται στον δρόμο Αρχίπολης-Ψίνθου.
Το μουσείο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2016 από τον κ. Θανάση Ιωάννου με καταγωγή από την Αθήνα, ο οποίος είχε κατάστημα με αντίκες στην πρωτεύουσα και την σύζυγό του Ζακλίν Ντέιμαν, μουσικό, με καταγωγή από την Ολλανδία, που ήρθαν στην Ρόδο πριν από περίπου 12 χρόνια, όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και επέλεξαν το νησί μας για να εγκατασταθούν αναζητώντας ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για την οικογένειά τους.
Στο μουσείο παιχνιδιού, που πλέον λειτουργεί σε καθημερινή βάση, γίνονται διάφορες διαδραστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά και αρκετά σχολεία της Ρόδου το έχουν ήδη επισκεφθεί, έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους από το νησί μας, ενώ η φήμη του πλέον έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του νησιού προσελκύοντας το ενδιαφέρον συλλεκτών από όλη την Ελλάδα.
Τα παιχνίδια που εκτίθενται στο μουσείο, ανήκουν στην προσωπική συλλογή του κ. Θανάση Ιωάννου, ο οποίος συλλέγει παιχνίδια από μικρό παιδί και είναι όλα κατασκευασμένα στην Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα από το 1930 έως και το 1990.
Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί Ελληνες και ξένοι τουρίστες το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους και αποτελεί πόλο έλξης για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία των παιχνιδιών, ξεκινώντας από την μακρινή δεκαετία του 1930 και φτάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1990. Τα παιδιά θα δουν πώς έπαιζαν οι γονείς τους και οι γονείς θα δουν αγαπημένα τους παιχνίδια, στολισμένα σε βιτρίνες! Εκτός από τα εκθέματα, υπάρχει μία ειδική αίθουσα στην οποία τα παιδιά μπορούν να παίξουν με αγαπημένα παιχνίδια και να φτιάξουν χειροτεχνίες, την ίδια ώρα που οι γονείς απολαμβάνουν τη μοναδική θέα έξω.
Το Μουσείο Παιχνιδιών Ρόδου, είναι μέλος του Συλλόγου «Φίλοι ελληνικού παιχνιδιού» και αποσκοπεί στη συλλογή και έκθεση ελληνικών χειροποίητων και βιοτεχνικών παιχνιδιών του περασμένου αιώνα με κεντρικό ενδιαφέρον το 1930 έως το 1990, σε παρουσιάσεις αυτών των παιχνιδιών σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο του συλλόγου, στην καταγραφή και διάσωση των παραδοσιακών παιχνιδιών της Ρόδου, της Δωδεκανήσου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, στη διοργάνωση εκδηλώσεων για την παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών όπου μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία, ιδιώτες, σύλλογοι κ.λ.π. με σκοπό την διάσωσή τους στις επόμενες γενεές και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και την προστασία του με διάφορες δράσεις σχετικές όπως: κατασκευές παιχνιδιών που λειτουργούν με ηλιακή η αιολική ενέργεια, διάφορα διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενεργείας, διάφορες δράσεις σχετικά με την ανακύκλωση όπως κατασκευές παιχνιδιών από παλαιές συσκευασίες , σπασμένα παιχνίδια κ.λ.π και έκθεσή τους στο πολιτιστικό κέντρο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ