Ειδήσεις

Θολώνει τα νερά ο επικοινωνιολόγος;

Με ανάρτηση του στον ιστότοπο rizopoulospost, o γνωστός επικοινωνιολόγος κ. Σπύρος Ριζόπουλος, που συνέδραμε την προεκλογική καμπάνια συγκεκριμένου υποψηφίου στις εκλογές του 2010 στο Δήμο Ρόδου ανήρτησε το ακόλουθο ρεπορτάζ, που αναδημοσιεύθηκε από blogs:

Ο πρόεδρος των δασκάλων Χ. Κόκκινος στο ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ
Με αρκετές ευκαιρίες έχω εξηγήσει από αυτή τη διαδικτυακή στήλη τη σημασία που πρέπει να έχει το λειτούργημα του δασκάλου σε μια κοινωνία. Ο δάσκαλος βάζει τα θεμέλια του αυριανού πολίτη. Παρ’ όλα αυτά οι δάσκαλοι μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να τύχουν της προσοχής και του ενδιαφέροντος της πολιτείας.

Σε αντίθεση με τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που εκπροσωπούνταν από δυναμικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και κατάφερναν να προωθούν τα συντεχνιακά συμφέροντά τους και να μην λογοδοτούν σε κανέναν, οι δάσκαλοι στα χρόνια που προηγήθηκαν έχαναν συνεχώς έδαφος.

Θεωρώ λοιπόν τριπλά σοφή την απόφαση της Συγγρού να βάλει, όπως πληροφορούμαι, στο ευρωψηφοδέλτιό της τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χαράλαμπο Κόκκινο.

Πρώτον διότι είναι μια έμμεση και συμβολική αναγνώριση της προσφοράς των δασκάλων. Μπορεί οι δάσκαλοι να μην συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που θα δώσει μέρισμα από το «πρωτογενές πλεόνασμα» ο Σαμαράς, αλλά η παιδεία είναι η βάση για να ξαναφτιάξουμε οικονομία και κοινωνία. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται πως ο συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος δικαιούται να δοκιμάσει να μεταφέρει τη φωνή τους στο ευρωκοινοβούλιο.

Δεύτερον, απαντάει στους ψιθύρους περί ρήγματος και χάσματος με τους «καραμανλικούς». Ο Χαράλαμπος Κόκκινος θεωρείται «καραμανλικός», έχοντας προσωπική φιλία με τον πρώην Υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο. Οπότε η θέση του στο ευρωψηφοδέλτιο διασκεδάζει τις εντυπώσεις πως μαίνεται «εμφύλιος» με το περιβάλλον Σαμαρά.

Τρίτον, ο Χαράλαμπος Κόκκινος έχοντας διατελέσει Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον σημερινό Περιφερειράχη Γ. Μαχαιρίδη, ήταν ένας «γρίφος» για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Με την λύση του ευρωψηφοδελτίου είναι όλοι happy. Και ο ίδιος και όσοι δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό στα νησιά τους.
Τρίλιζα λοιπόν! Οι «φωστήρες» της Συγγρού κάνουν κάθε φορά ό,τι μπορούν για να περιπλέκουν τα απλά πράγματα. Τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση επέδειξαν πολιτική σοφία που εκπλήσσει πραγματικά. Μέτρησαν οι δάσκαλοι ως ειδικό κοινό; Ό,τι κι αν συνέβη το αποτέλεσμα είναι το σωστό.

ΥΓ: Ελπίζω, γράφοντας την είδηση να μην τον «κάψω» τον άνθρωπο….

Δηλώσεις επί του θέματος του κ. Κόκκινου και ενδιαφέροντα στοιχεία στην αυριανή έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου