Τοπικές Ειδήσεις

Αθώος υπεξαγωγής εγγράφου κρίθηκε ο Δημήτρης Τσίκκης

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσίκκης, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου και νυν πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, που κατηγοήθηκε για υπεξαγωγή εγγράφου.
Του αποδόθηκε, ειδικότερα, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 12.11.2016 έως και 15.3.2018, υπεξήγαγε έγγραφο που του ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του, του οποίου άλλος έχει δικαίωμα να ζητήσει την επίδειξή του. Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ), με πρόθεση υπεξήγαγε τα έγγραφα που αφορούν στο βαθμό, στην προϋπηρεσία, στα τυπικά προσόντα και στο πιστοποιητικό των υπηρεσιακών μεταβολών προαχθείσας υπαλλήλου, καθώς και όλα τα στοιχεία και έγγραφα που αφορούν στο βαθμό, στην προϋπηρεσία, στα τυπικά προσόντα και στο πιστοποιητικό μεταβολών της εγκαλούσας, τα οποία του ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του και τα οποία η τελευταία είχε αιτηθεί δυνάμει της με αριθμό πρωτ. 11.739/19.10.2016 αιτήσεώς της από τη ΔΕΥΑΡ, αλλά και δυνάμει της από 7.11.2016 εισαγγελικής παραγγελίας, που έκρινε την ύπαρξη εννόμου συμφέροντός της, προς επίδειξη και χορήγηση αντιγράφων αυτών. Η παραγγελία δε επιδόθηκε στη ΔΕΥΑΡ δυνάμει της από 11.11.2016 έκθεσης επίδοσης δικαστικού επιμελητή τα οποία ουδέποτε της επέδειξε ως είχε υποχρέωση.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου