ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα βλέπει ο Ντάισελμπλουμ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ντάισελμπλουμ

Την εκτί­μη­ση ότι η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση θα εκ­πλη­ρώ­σει όλα τα προ­α­παι­τού­με­να ως την ερ­χό­με­νη Δευ­τέ­ρα, ώστε να εκτα­μιευ­θεί στη συ­νέ­χεια η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση των τρα­πε­ζών, εξέ­φρα­σε σή­με­ρα ο πρό­ε­δρος του Eurogorup, Γε­ρούν Ντάι­σελ­μπλουμ, μι­λώ­ντας στην οι­κο­νο­μι­κή και νο­μι­σμα­τι­κή επι­τρο­πή του Ευ­ρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου στις Βρυ­ξέλ­λες, με­τα­δί­δει το ΑΠΕ.

Όσον αφορά το θέμα της προ­στα­σί­ας της πρώ­της κα­τοι­κί­ας από τους πλει­στη­ρια­σμούς, ο πρό­ε­δρος του Eurogroup, εξέ­φρα­σε την ελ­πί­δα ότι ως τη Δευ­τέ­ρα θα έχει βρε­θεί η ισορ­ρο­πία ανά­με­σα στην προ­στα­σία των ευά­λω­των νοι­κο­κυ­ριών και την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του νο­μι­κού πλαι­σί­ου για να μη γί­νε­ται αντι­κεί­με­νο εκ­με­τάλ­λευ­σης.

Προς το παρόν, είπε ο Γ. Ντάι­σελ­μπλουμ, οι συ­ζη­τή­σεις συ­νε­χί­ζο­νται και η Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή, όπως και το Eurogroup συμ­φω­νούν ότι πρέ­πει να στη­ρι­χθούν τα νοι­κο­κυ­ριά που δεν μπο­ρούν να αντα­πε­ξέλ­θουν στην απο­πλη­ρω­μή των δα­νεί­ων. Ο Γ. Ντάι­σελ­μπλουμ, ανέ­φε­ρε επί­σης ότι οι θε­σμοί ανα­μέ­νουν τις ελ­λη­νι­κές προ­τά­σεις και εκτί­μη­σε ότι ως τη Δευ­τέ­ρα θα έχει επέλ­θει συμ­φω­νία.

Όσον αφορά τη δια­δι­κα­σία ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­σης των τρα­πε­ζών, ο Γ. Ντάι­σελ­μπλουμ ανέ­φε­ρε ότι το γε­γο­νός ότι θα χρεια­στούν λι­γό­τε­ρα λεφτά σε σχέση με τις αρ­χι­κές προ­βλέ­ψεις, είναι ένα «καλό νέο». Πα­ράλ­λη­λα, εκτί­μη­σε ότι οι ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες θα μπο­ρέ­σουν να κα­λύ­ψουν ένα με­γά­λο μέρος των ανα­γκών τους, μέσω των ιδιω­τι­κών επεν­δύ­σε­ων.

Σύμ­φω­να με τον Γ. Ντάι­σελ­μπλουμ στό­χος είναι στις αρχές της επό­με­νης εβδο­μά­δας να απο­φα­σι­στεί η εκτα­μί­ευ­ση των χρη­μά­των από τον ESM για την ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση και να ολο­κλη­ρω­θεί η όλη δια­δι­κα­σία τις επό­με­νες εβδο­μά­δες.

Προη­γου­μέ­νως, όμως θα πρέ­πει να έχουν εκ­πλη­ρω­θεί από την Ελ­λά­δα όλα τα προ­α­παι­τού­με­να που σχε­τί­ζο­νται με το χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό τομέα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.