ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Frankfurter Rundschau: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις ελληνικές παραλίες-Δωδεκάνησα και Κρήτη πρώτα στη λίστα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Καλλιθέα παραλία

«Η κλι­μα­τική αλλαγή απειλεί τις παρα­λίες» είναι ο τίτλος με τον οποίο επι­γρά­φει το ρεπορ­τάζ της η Frankfurter Rundschau, το οποίο ανα­φέ­ρε­ται σε έκθεση που έγινε κατ’ εντολή της Κεντρι­κής Τρά­πε­ζας της Ελλάδας για τις συνέ­πειες που θα έχουν στο μέλλον οι κλι­μα­τι­κές αλλαγές στον ελλη­νικό του­ρι­σμό.

Το άρθρο επι­ση­μαί­νει πως οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν σε μερικά χρόνια αλλά σε μερικές δεκα­ε­τίες. Το ρεπορ­τάζ σημειώ­νει:

«Οι κλασ­σι­κοί ελλη­νι­κοί προ­ο­ρι­σμοί όπως η Κρήτη και τα Δωδε­κά­νησα θα πληγούν περισ­σό­τερο από την αύξηση της θερ­μο­κρα­σίας. Οι συντά­κτες της έκθεσης προ­βλέ­πουν πως τα έσοδα από τον του­ρι­σμό των νησιών αυτών θα μειω­θούν τις τελευ­ταίες τρεις δεκα­ε­τίες του αιώνα κατά 12,5 δις ευρώ εάν ο του­ρι­σμός δεν προ­σαρ­μο­στεί στα νέα κλι­μα­το­λο­γικά δεδο­μένα.

Ο μεγα­λύ­τε­ρος κίν­δυ­νος απειλεί τις ελλη­νι­κές ακτές από την ανοδο της στάθμης της θάλασ­σας εξαι­τίας της αύξησης της θερ­μο­κρα­σίας. Από τα 16.000 χιλιό­με­τρα ελλη­νι­κών ακτών μόνο τα 2.400 χιλιό­με­τρα θα μπορούν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν. Μια άνοδος της στάθμης της θάλασ­σας θα έχει σαν απο­τέ­λε­σμα μέχρι το 2100 να χαθούν οικό­πεδα αξίας 44 δις ευρώ».

dw.de

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.