Ειδήσεις

Έξτρα φόρος για όσους δεν κάνουν συναλλαγές με κάρτες

Περισσότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν όσοι φορολογούμενοι δεν πραγματοποιήσουν δαπάνες με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή μέσω e banking ίσες με το 30% των ετήσιων εισοδημάτων τους.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Εάν για παράδειγμα φορολογούμενος έχει εισόδημα 10.000 ευρώ, θα πρέπει να πραγματοποιήσει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ύψους 3.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που οι δαπάνες είναι 2.000 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει έξτρα φόρο για τα 1.000 ευρώ που είναι η διαφορά.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει το «πέναλτι» να κυμαίνεται στο 20% με 25%, κάτι που σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 200 έως 250 ευρώ.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα κινδυνεύουν να πιαστούν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς εάν για παράδειγμα ένας φορολογούμενος έχει πραγματικό εισόδημα 10.000 ευρώ αλλά τεκμαρτό 15.000 ευρώ, θα πρέπει να πραγματοποιήσει δαπάνες με πλαστικό χρήμα με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό.

πηγή real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου