Υπογράφηκε στις 9/9/2018 το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο Ομοσπονδιών των συλλόγων του νησιού μας κατά την διάρκεια της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου την 9η Σεπτεμβρίου 2018

Στην εκδήλωση εκφράστηκε η αποφασιστικότητα όλων των συλλόγων να συμπορευτούν στα πλαίσια των κοινών σκοπών τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών συλλόγων Ρόδου χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Με αυτή, την όχι μόνο τυπική απόφαση, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα της κοινωνίας και όλων όσων υπηρετούν την παράδοση και τον πολιτισμό: Είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδελφοποιημένοι, έχουμε κοινούς σκοπούς, κοινές επιδιώξεις, δεν ανταγωνιζόμαστε, θα συμπορευτούμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αναδεικνύουμε τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας, των χωριών της Ρόδου, των παροικιών της Πόλης.

Όλοι μαζί θα υπηρετήσουμε τον απόλυτα ανιδιοτελή σκοπό μας για τον οποίο είμαστε προορισμένοι:

Να αναδείξουμε το τόπο καταγωγής μας μέσα από τα έθιμα, το χορό, τη μουσική και τις πνευματικές μας δραστηριότητες και να συμβάλουμε στη πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ταυτόχρονα θα ήμαστε πιο αποφασιστικοί: Διεκδικούμε να γίνει πράξη το όραμα της ζωής μας: Να ιδρυθεί «Λαογραφικό Μουσείο Δωδεκανήσου». Πέραν του αναπτυξιακού σκοπού και των μεγάλων εσόδων που θα προκύψουν, σκεφτείτε ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να ανατροφοδοτούνται όλες οι πολιτιστικές δράσεις στο τόπο μας και να δημιουργηθεί μια πύλη προορισμού για τα νησιά μας.

Δεν θα ησυχάσω όσο ζω αν δεν υλοποιηθεί αυτός ο στόχος. Εμείς θα βάλουμε τα εκθέματα, την περιγραφική ψηφιοποίηση των εκθεμάτων και την ανιδιοτελή προσφορά μας.

Όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι επιτέλους θα αποκτήσουν ένα μεγάλο χώρο υπαίθριων και κλειστών εκδηλώσεων ελευθερώνοντας το Δημοτικό θέατρο.

Όλοι μαζί αποτελούμε σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού του νησιού. Δεν μπορεί κανένας να αγνοεί το ενδιαφέρον μας για τις πολιτιστικές δράσεις μας και την αγνή πρόθεσή μας να προσφέρουμε στο τόπο.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι και οι δύο Ομοσπονδίες υπηρετούν μεν την παράδοση, αλλά ταυτόχρονα έχουν μια δυναμική συνυφασμένη με τις σύγχρονες εξελίξεις, τις πολιτιστικές προκλήσεις και των τεχνών γενικότερα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διοργανώνουμε ποικίλες εκδηλώσεις, εκθέσεις έργων τέχνης, βιβλιοπαρουσιάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές έργων δημιουργών, Ροκ συναυλίες».

Ο πρόεδρος της Ομοσμονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ρόδου τόνισε την ουσιαστική σημασία της αδελφοποίησης και την αποφασιστικότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και διεκδικήσεων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 3ου Φεστιβάλ καλλιτεχνικής δημιουργίας Ροδίων, δήλωσε ότι μαζί με τις δύο Ομοσπονδίες και άλλους πολιτιστικούς φορείς του νησιού καταστρώνεται και οργανώνεται ήδη το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ που θα γίνει την επόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια συμπαρίσταται στο έργο των συλλόγων και ότι η αδελφοποίηση θα διευκολύνει το συντονισμό των πολιτιστικών δράσεων στο νησί και τα νησιά μας.

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ