Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο αρχηγός της Ν.Δ. Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας απορρίψει την πρότασή του, θα στραφεί σε άλλα κόμματα.

«Το πρώτο κόμμα που θα προσεγγίσω σε περίπτωση νίκης, θα είναι αυτό που θα έρθει δεύτερο στις εκλογές. Αν μου πουν όχι, θα στραφώ στα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση».

Ατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των μεγάλων σχεδίων για έργα υποδομής που έχουν παγώσει υπό την προηγούμενη κυβέρνηση και να προωθήσει τις επενδύσεις, δήλωσε. «Πρώτος μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα…»

Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει καθαρή νίκη, θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μίας ομάδας διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση της σχέσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Πρέπει να συντονιστούμε και να καταλήξουμε σε μία συμφωνία. Κι ακόμη κι αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα πρέπει να μετάσχουν. Είναι η δημοκρατική υποχρέωση τους να συμμετέχουν».

Ερωτηθείς αν θα επαναδιαπραγματευτεί τμήματα του πακέτου διάσωσης, ο ίδιος απάντησε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών δανειστών και να προωθήσει μέτρα που θα μειώσουν τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μία κυβέρνηση με επικεφαλής την ΝΔ θα επιχειρήσει να μειώσει τους φόρους και θα επιδιώξει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας στραγγαλίσουν», είπε ο κ.Μεϊμαράκης και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μέτρα βελτίωσης της δυσχερούς κατάστασης, αν η Αθήνα εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας.

Σχετικά με το σκληρό σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ο συντηρητικός ηγέτης είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει σε περικοπές των συντάξεων.

«Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί στο ζήτημα αυτό και να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και θα αποδειχτούν ψεύτικες. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα».

Καθημερινή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ