Με πολλά προβλήματα, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη φορά ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η έναρξη της σχολικής χρονιά έγινε με 1.330 κενά σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, με γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οπως είπε μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Sky ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ειναι η πρώτη φορά που ξεκινάει η σχολική σαιζόν με τόσα προβλήματα, όχι μονο στην περιοχή μας αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοτικό σχολείο της Αντιμάχειας όπου παραβρέθηκε για τον Αγιασμό. Οπως είπε από τους 19 δασκάλους που έπρεπε να έχει, εμφανίστηκαν μόνον τέσσερις για 180 παιδιά. “Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει φέτος στα σχολεία. Αρκεί να σας πως ότι για να ανοίξει το σχολείο της Τήλου, έφυγε εκτάκτως δάσκαλος από την Σύρο. Είναι αυτό δείγμα συντεταγμένης πολιτείας; Αυτό δεν είναι κράτος. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όλοι όσοι διεκδικούν την ψήφο μας εκτίθενται και θα πρέπει επιτέλους να δώσουν και απαντήσεις. Να εκτίθενται όχι μόνο σε επίπεδο αντιπαράθεσης αλλά και σε μια λογική πρότασης και παρουσίασης λύσεων. Αυτό αναζητά πλέον η κοινωνία λύσεις όχι συγκρούσεις” υπογράμμισε  ο κ. Χατζημάρκος ο οποίος ανέφερε ότι οι Αγιασμοί έγιναν σήμερα αλλά τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν. “Οι εκπαιδευτικοί με κοίταξαν με απόγνωση. Εγιναν οι Αγιασμοί στα σχολεία, αλλά μετά; Τι γίνεται μετά;” αναρωτήθηκε ο περιφερειάρχης.

Οπως τόνισε, αν σε κεντρικό επίπεδο λειτουργήσουν με τα συνήθη αντανακλαστικά τότε θα ειμαστε άξιοι της μοίρας μας και κάλεσε την υπηρεσιακή κυβέρνηση που όπως είπε, έδειξε αποφασιστικότητα στο θέμα του μεταναστευτικού, να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και στο θέμα της παιδείας λαμβάνοντας έκτακτες αποφάσεις. “Το μέγιστο διάστημα που μπορούν να μείνουν τα σχολεία σε αυτή την κατάσταση είναι μία εβδομάδα. Αυτό είναι το μάξιμουμ της αντοχής μας και επιπλέον εξυπηρετεί και την κεντρική διοίκηση διότι την ερχόμενη Κυριακή έχουμε εκλογές, κάποια σχολεία θα κλείσουν για να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα άρα το διάστημα αυτό προσφέρεται για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες από την κεντρική διοίκηση προκειμένου να καλυφθούν τα κενά με έκτακτες αποφάσεις” κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ