Ειδήσεις

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Πιλοτικό πρόγραμμα για την κυκλοφοριακή αγωγή

Να υλοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλουν ώστε να μειωθούν τα τροχαία  ατυχήματα θα ζητήσει από τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον νέο περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο  η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ελένη Καρύδη.
«Ελπίζουμε να έχουμε καλή συνεργασία με την νέα περιφερειακή  και δημοτική αρχή.  Σε συναντήσεις που θα έχουμε στο προσεχές  χρονικό διάστημα θα  θέσουμε ζητήματα που σχετίζονται με την κατάσταση του οδικού δικτύου. Είχαμε καταθέσει  και υπόμνημα στις 8 Δεκεμβρίου του έτους 2013 και δεν πήραμε απάντηση. Θα ζητήσουμε να γίνει ευρεία επιθεώρηση του οδικού δικτύου σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο  Αιγαίου», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ελένη Καρύδη.
Σε συνάντηση που θα έχουμε  με τον νέο περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και το χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Κόκκινο θα ζητήσουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση  από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πιλοτικού προγράμματος, που θα σχετίζεται με την κυκλοφοριακή αγωγή.  Για αυτό χρειάζεται την αρωγή όλων μας», δήλωσε η κ. Ελένη Καρύδη.
«Ζητήματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια θα συζητήσουμε και με το νέο δήμαρχο  Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.Το θέμα πρέπει να προσεγγιστεί με τη δέουσα προσοχή», δήλωσε η κ. Ελένη Καρύδη.
Η κ.  Ελένη  Καρύδη αναφέρθηκε και  στις επισκέψεις που πραγματοποίησαν μέλη της ΕΥΘΥΤΑ σε στρατόπεδα της Ρόδου προκειμένου να ενημερωθούν οι στρατευμένοι για τους κανόνες οδικής ασφάλειας.
«Αποφασίσαμε να δώσουμε από δύο κράνη σε στρατευμένους που θα μας υποδείξουν οι διοικητές των μονάδων στα πλαίσια της καμπάνιας «Η  Ρόδος φοράει το κράνος της», δήλωσε η κ. Ελένη Καρύδη.
«Προσπαθήσαμε να δώσουμε συμβουλές και για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών ενόψει της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού  έτους», τόνισε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ.
Σημειώνεται πως η ΕΥΘΥΤΑ έχει στείλει και  έγγραφο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να διανεμηθεί στους γονείς και τους μαθητές.
«Οι γονείς οφείλουνε να διδάξουν στα παιδιά τους τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια.  Θα  στείλουμε και έγγραφο  στον νέο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για να του περιγράψουμε τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί  έξω από τα σχολεία. Όλα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν την νέα δημοτική αρχή», δήλωσε η κ. Ελένη Καρύδη.
Η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ θα λάβει  μέρος και σε συνέδριο  που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Διοργανώνεται από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
«Το νομικό περιοδικό Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου συνδιοργανώνει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2014 το 5ο Πανελλήνιο Νομικό Συνέδριο-Διημερίδα με θέμα «Το Τροχαίο Ατύχημα  – Αστική Ευθύνη των εμπλεκομένων μερών – Ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων δικαστηριακής πρακτικής». To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Δαϊς , στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Θα λάβουμε μέρος και εμείς γιατί είναι άκρως επίκαιρα τα θέματα που θα παρουσιαστούν», δήλωσε η κ. Ελένη Καρύδη.
Η ΕΥΘΥΤΑ θα λάβει μέρος και στην έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο στις 21 Σεπτεμβρίου .
«Σε συνέντευξή τύπου στο Ζάππειο  θα αναφερθούμε στη συνεργασία της ΕΥΘΥΤΑ με τον γνωστό και βραβευμένο σκιτσογράφο κ. Μιχάλη Κουντούρη. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια», δήλωσε η κ. Καρύδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου