Ρεπορτάζ

Πανηγυρική επανεκλογή του κ. Αντώνη Καμπουράκη στην Ε.Ξ.Ρ.

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε από τους ξενοδόχους του νησιού μας ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, ώστε ευρισκόμενος ξανά στο τιμόνι της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, να οδηγήσει τον τουρισμό μπροστά και το νησί μας στην ανάπτυξη ξεπερνώντας τους σκοπέλους της οικονομικής κρίσης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου διεξήχθησαν προχθές το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Το γεγονός ότι ο κ. Αντώνης Καμπούρικης ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δείχνει πως οι ξενοδόχοι του νησιού μας αναγνώρισαν το έργο του και του έδωσαν το εισιτήριο για να προχωρήσει σε νέους αγώνες.

Σημειώθηκαν όμως στις εκλογές και εκπλήξεις αφού δεν εξελέγησαν και έμειναν εκτός του διοικητικού συμβουλίου, οι αντιπρόεδροι της ΕΞΡ κκ. Άρης Σουλούνιας και Άντα Καραγιάννη. Εισιτήριο επιστροφής στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων πήρε όμως ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου. Πολύ καλά πήγαν επίσης οι κκ. Κώστας Μηνέττος και Κώστας Καλιουδάκης.

Στον απολογισμό της διοίκησης, αλλά και στην εκλογική διαδικασία παρέστη και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης. Την χαρά και την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε, ομιλώντας στη «δ», ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης.

«Να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες. Εξέλεξαν αυτούς που θα εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς της Ενώσεώς μας. Είμαι χαρούμενος που με τίμησαν με την επιλογή τους. Επέλεξαν και άλλους εξαιρετικούς ανθρώπους, που θέλουν να δώσουν τον εαυτό τους για το καλό του τουρισμού, που είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους νέους στόχους που θα τεθούν, ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, δήλωσε:
«Οι στόχοι μας θα παρουσιαστούν αναλυτικά μετά τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. Αυτό άλλωστε ορίζει το καταστατικό μας».

«Οφειλα να δώσω το παρών στην γενική συνέλευση της ΕΞΡ. Οι αριθμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις των τουριστών ευημερούν. Το θέμα είναι να έχουν καλά οικονομικά αποτελέσματα και οι επιχειρήσεις στο τέλος της σεζόν. Αυτό θα φανεί όταν θα φθάσουμε στο τέλος της τουριστικής περιόδου και διαπιστώσουμε πως οι επιχειρήσεις θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πέρσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης που αναφέρθηκε και στις μελέτες που θα εκπονηθούν για τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου μίλησε και για τις τουριστικές κατοικίες, ζήτημα που απασχολεί τους επιχειρηματίες του τομέα καθώς και για άλλα φλέγοντα ζητήματα.
«Από κρατήσεις, αφίξεις και από διανυκτερεύσεις, τα πράγματα πάνε καλά. Μια καλή σεζόν όμως δεν σώζει την παρτίδα ούτε την επόμενη χρονιά ούτε αυτά που θυσιάστηκαν στο βωμό της κρίσης», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Στην ομιλία του ο κ. Καμπουράκης τόνισε ότι δόθηκε στη διάρκεια της θητείας που πέρασε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική διεκδίκηση και προαγωγή των συμφερόντων των μελών, στη βελτίωση της προβολής και την ισχυροποίηση της Ρόδου ως πόλου έλξης τουριστών, στην προσβασιμότητα, στον εμπλουτισμό και στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Ενέργειες έγιναν και για την επιμόρφωση των μελών της ΕΞΡ.

«Συνεχίσαμε να διεκδικούμε, να σχεδιάζουμε, να προτείνουμε αλλά και να κτυπάμε το χέρι στο τραπέζι, όποτε έπρεπε. Δεν υπήρξε συνάντηση με την κεντρική εξουσία που να μην παρασταθούμε είτε με τον πρωθυπουργό είτε με τους αρμοδίους υπουργούς και υφυπουργούς, είτε στη Ρόδο, είτε στην Αθήνα, καταθέτοντας πάντοτε γραπτά τις θέσεις και τις προτάσεις μας με συνέχεια και συνέπεια. Πάντοτε υπό τη μαύρη σκιά της οικονομικής κρίσης όπου η επιτυχία είναι περιορισμένη, και η δικαίωση ακόμη πιο σπάνια», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Ο πρόεδρος της ΕΞΡ αναφέρθηκε διεξοδικά και στις ενέργειες που έγιναν για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, τα πνευματικά δικαιώματα, τα κοινοτικά προγράμματα, το ενεργειακό, την τιμολόγηση του νερού, την εισφορά γης σε χρήμα, την άμβλυνση της εποχικότητας, την προσβασιμότητα, τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος προκειμένου να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός.

Μνεία έκανε ο κ. Καμπουράκης και στις δράσεις που αναπτύχθηκαν για την προβολή του νησιού μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Α. Καμπουράκη ζήτησε από τους ξενοδόχους ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Βασίλης Μηναΐδης.

«Το διοικητικό συμβούλιο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και προσπάθησε να δώσει λύσεις. Οι χρονιές που περνάμε είναι δύσκολες. Τη μια σεζόν πάμε καλά και την άλλη όχι. Του χρόνου δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όλοι λένε πως τουριστικά θα πάει καλά η χρονιά. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν εκλογές και τι θα συμβεί. Η πολιτική συμβαδίζει με τον τουρισμό. Θέλει προσοχή και μάτια ανοικτά γιατί τα προβλήματα είναι πιο μεγάλα απο εμάς», δήλωσε ο κ. Βασίλης Μηναΐδης που ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης στο τέλος της φετινής σεζόν ή στην αρχή της επόμενης προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του τουριστικού τομέα.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι απερχόμενοι αντιπρόεδροι της ΕΞΡ κκ. Αρης Σουλούνιας και Άντα Καραγιάννη, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.

Οι εκλογές
Μετά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή α) Διοικητικού Συμβουλίου, β) Ελεγκτικής Επιτροπής, και γ) Αντιπροσώπων στην ΠΟΞ, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, της 10ης Ιουλίου 2014, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
1. Ψήφισαν 224
2.Έγκυρα ψηφοδέλτια: 223
3. Άκυρα: 1
Έλαβαν κατά σειρά ψήφων:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
1. Καμπουράκης Αντώνης, 191
2. Καλλιουδάκης Κωνσταντίνος, 161
3. Μηνέττος Κωνσταντίνος, 154
4. Παπαβασιλείου Ιωάννης, 151
5. Τσέλιος Γεώργιος, 149
6. Ιωαννίδης Παναγιώτης, 144
7. Φώκιαλης Στέργος, 139
8. Μανούσος Στάθης, 133
9. Καντής Νικόλαος, 125
10. Χατζής Γιάννης, 124
11. Μαρκόπουλος Εμμανουήλ, 117
12. Καραγιάννη Άντα, 71
13. Σουλούνιας Άρης, 56
14. Μπρόκος Ιωάννης 24
Εκλέγονται οι έντεκα (11) πρώτοι και οι υπόλοιποι ως επιλαχόντες
Για την Ελεγκτική Επιτροπή:
1. Καραγιάννης Λευτέρης 155
2. Πετρωνιάτης Μανώλης 138
3. Σβυριάδης Θωμάς 151
Για την αντιπροσωπεία της ΠΟΞ:
1. Καμπουράκης Αντώνης, 183
2. Καλλιουδάκης Κωνσταντίνος, 148
3. Μηνέττος Κωνσταντίνος, 142
4. Ιωαννίδης Παναγιώτης, 140
5.Παπαβασιλείου Ιωάννης, 139
6.Τσέλιος Γεώργιος, 138
7. Φώκιαλης Στέργος, 126
8. Σβυριάδης Θωμάς, 121
9. Χατζής Γιάννης, 117
10. Καραγιάννης Λευτέρης, 111
11. Μαρκόπουλος Εμμανουήλ, 109
12. Μιχαηλίδης Ανδρέας, 95
13. Μπρόκος Ιωάννης, 93
14. Καραγιάννη Άντα, 62
15. Σουλούνιας Άρης, 46
16. Καντής Νικόλαος, 44
Εκλέγονται οι δεκατρείς (13) πρώτοι και οι υπόλοιποι ως επιλαχόντες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου