Τοπικές Ειδήσεις

Εμπόδιο οι προξενικές αρχές για τουρισμό από Ινδία και Μπαχρέιν

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Μπαχρέιν και την Ινδία μέσω της Gulf Air, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία της Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ. Την όλη όμως προσπάθεια «ναρκοθετούν» οι ελληνικές προξενικές αρχές καθώς απορρίπτονται σωρηδόν αιτήσεις για τη χορήγηση ταξιδιωτικής βίζας.
Όπως είναι γνωστό, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Σε εβδομαδιαία βάση, θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις.
Στελέχη της Gulf Air, με επιστολή τους προς τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, ΠΡΟΤΟΥΡ, ενημερώνουν ότι παρόλες τις προσπάθειές για την προώθηση και ενίσχυση της Ρόδου ως νέου προορισμού και παρόλη την εξαιρετική ανταπόκριση των αγορών όπως η Ινδία, ο σταθμός της αεροπορικής εταιρείας στο Νέο Δελχί, λαμβάνει συνεχώς ακυρώσεις μεμονωμένων κρατήσεων και ακυρώσεις κρατήσεων από γκρουπ από μεγάλα πρακτορεία όπως Tomas Cook & Veena.
Οι ακυρώσεις οφείλονται σύμφωνα πάντα με τα διευθυντικά στελέχη της Gulf Air, στο γεγονός ότι οι αρμόδιες προξενικές αρχές της χώρας μας απορρίπτουν τις αιτήσεις για την χορήγηση τουριστικής βίζας «άνευ δικαιολογίας». Η κατάσταση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει δημιουργήσει πρόβλημα και έχουν σταματήσει οι πωλήσεις πακέτων για την Ελλάδα γενικότερα.

Για το λόγο αυτό, κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Δήμου Ρόδου ή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών, προκειμένου να πράξουν τα δέοντα για την ενίσχυση μιας νέας αγοράς από τη Μέση Ανατολή και την Ασία προς τη Ρόδο.
Η Gulf Air φέρεται πρόθυμη να συνεχίσει τις πτήσεις και την επόμενη σεζόν και ενδεχομένως να τις αυξήσει, αρκεί να λυθεί το πρόβλημα χορήγησης βίζας στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και να σταματήσουν οι ακυρώσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο ο δήμος Ρόδου όσο και ο ΠΡΟΤΟΥΡ πρόκειται να στείλουν άμεσα επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία, ενώ θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές.
Σημειώνεται ότι το άνοιγμα της δημοτικής αρχής σε Νότιο Κορέα, Ινδία, Μπαχρέϊν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες και φορείς. Η Ρόδος βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση των αγορών της Ασίας που θα ενισχύουν στο εισερχόμενο τουρισμό με επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης.
Η Gulf Αir, με παρουσία 40 ετών στην Ελλάδα, αποφάσισε να επεκταθεί και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακοινώνοντας τα νέα δρομολόγια προς Ρόδο και Μύκονο από τον ερχόμενο Ιούνιο. Συγκεκριμένα η πρώτη πτήση της Gulf Αir για Ρόδο έχει προγραμματισθεί για τις 3 Ιουνίου 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρεία Gulf Air από τον Μάρτιο του 2001 μέχρι και σήμερα, επί 23 συνεχή χρόνια, έχει μεταφέρει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιβάτες από και προς Αθήνα εκτελώντας πλέον των 10.000 πτήσεων.
Και ενώ η Ρόδος έπειτα από στοχευμένες ενέργειες κατάφερε να ξεκλειδώσει νέες και πολλά υποσχόμενες τουριστικές αγορές, η «εμπλοκή» που έχει παρουσιαστεί σχετικά με την έκδοση βίζας από την προξενική αρχή του Νέου Δελχί, κινδυνεύει να τινάξει κάθε προσπάθεια στον …αέρα!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου