Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο: Στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας το mega – εμβολιαστικό κέντρο!

Εκτάκτως συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου με δια περιφοράς διαδικασία για το κατωτέρω κατεπείγον μοναδικό θέμα:

«αναγκαία για την άμεση λειτουργία Mega Εμβολιαστικού Κέντρου, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Ρόδου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, για τον τάχιστο καθολικό & πλήρη εμβολιασμό όλου του Ροδιακού πληθυσμού, παραχώρηση από τον Δήμο Ρόδου του κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την άμεση λειτουργία Εμβολιαστικού Κέντρου στη Ρόδο».

Στην εισήγηση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη αναφέρονται τα εξής:

“ΘΕΜΑ: Άμεση Λειτουργία Mega Εμβολιαστικού Κέντρου, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Ρόδου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, για τον Τάχιστο Καθολικό & Πλήρη Εμβολιασμό όλου του Ροδιακού Πληθυσμού

Έχοντας υπόψη:

α) ότι με την υπ’ αρ. 984/27-12-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του «Κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας» στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε., μέχρι τις 31-05-2021.

β) την επιτακτική και κρίσιμη αναγκαιότητα άμεσης διάθεσης στεγαστικού κατάλληλου χώρου, που κατά θέση, προσβασιμότητα, έκταση και εγκαταστάσεις, να επιτρέπει και να εξυπηρετεί τον καθολικό και πλήρη μαζικό και τάχιστο εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού του νησιού μας, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson (ή άλλο), σύμφωνα με την σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για ολοκλήρωση των καθολικών εμβολιασμών του μονίμου πληθυσμού έως την 30η Ιουνίου 2021,

γ) τις διατάξεις του άρθρου 185, του Ν.3463/2006, (Δ.Κ.Κ.)

Εισηγούμαστέ

α) την άμεση και παραχρήμα ανάκληση της παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας, που έγινε προς στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε.

β) την μη περαιτέρω επέκταση και μη ανανέωση της σύμβασης, τής ως άνω παραχώρησης προς στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Α.Ε., την άμεση από σήμερα λύση της παραχώρησης.

γ) την άμεση και παραχρήμα, από σήμερα και μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2021, παραχώρηση και διάθεση του «Κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας», προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάθε άλλη αρμόδια οντότητα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ., που θα συμμετέχει στον καθολικό και πλήρη άμεσο μαζικό εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού, με μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson (ή άλλο], για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, για να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια του πληθυσμού και για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή και απαραίτητη έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας, η απασχόληση, το εισόδημα και η οικονομία του νησιού μας, χωρίς μισθωτικό αντάλλαγμα ή άλλη οικονομική αποζημίωση, πλην όμως με την υποχρέωση ανάληψης από τους παραπάνω φορείς της λειτουργίας και των δαπανών (πχ. αναβάθμιση πρόσβασης, χώρων στάθμευσης, κ.λπ., συντήρησης και επισκευών κατά την περίοδο παραχώρησης, κ.λπ.) ως και της επιστροφής-απόδοσης κατά τη λήξη, εις τον Δήμο Ρόδου και στον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., στην ίδια κατάσταση που παραδίδεται το ακίνητο και οι εγκαταστάσεις του, εξουσιοδοτούμενου του Δημάρχου Ρόδου, για την άμεση ρύθμιση και υπογραφή όλων των απαραίτητων σχετικών (π.χ. σύμβαση, κ.λπ.)”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου