Ρεπορτάζ

Το «μπαλάκι» στην παράταξη ρίχνει πάλι ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης!

«Καλοδεχούμενοι είναι όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις εκλογές. Έχει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του τόπου».
Αυτό δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης με αφορμή τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί και πρόσθεσε πως είναι καλό που άνθρωποι οι οποίοι θήτευσαν στο α’ ή στο β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εκλογές.

«Είναι καλό οι άνθρωποι αυτοί να συμβάλουν ώστε ο τόπος να πάει μπροστά. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τη δική μου υποψηφιότητα. Έχω αναφέρει πως η απόφαση θα ληφθεί στην πορεία από τα μέλη της παρατάξεώς μου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και τόνισε πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις της παράταξης.
«Έχω ζητήσει από τα στελέχη της παράταξης να εκφραστούν και να αποφασίσουν ώστε να αναλάβει κάποιος τα ηνία. Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκαν δεν σημαίνει πως έχει οριστικοποιηθεί το όνομα του ανθρώπου που θα τεθεί στις εκλογές επικεφαλής του συνδυασμού», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και συμπλήρωσε πως η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Σε ερώτηση αν δέχεται πιέσεις από τους συνεργάτες του για να ηγηθεί της παράταξης στις εκλογές, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε:
«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα, που έχει να κάνει με την πορεία των προγραμμάτων χρηματοδότησης. Είδατε πως μας δίνονται από το αρμόδιο υπουργείο μεγάλα έργα όπως η Εθνική Οδός και το Φράγμα Γαδουρά. Είναι σε εξέλιξη το ΕΣΠΑ, που θέλει πολύ τρέξιμο. Γίνεται και η προετοιμασία για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Διεκδικούμε την εισροή 170 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή μας. Ο αγώνας για το θέμα αυτό θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο κ.Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υλοποιηθούν και άλλα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

«Είναι σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια. Εμείς διαμηνύσαμε πως σε αυτές τις εκλογές θα υπάρχει πρόβλημα, αφού κάποιοι άλλοι θα τρέχουν να διεκδικήσουν πόρους και άλλοι όχι. Όλους μας προβληματίζει το θέμα των εκλογών. Η παράταξη με νηφαλιότητα θα αποφασίσει. Μακάρι, είτε μέσα από την παράταξη είτε όχι να βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και τόνισε πως το διακύβευμα είναι να μην χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ και να έρθουν περισσότερα κονδύλια στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Με αφορμή ερώτημα για το φράγμα Γαδουρά ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε πως η Περιφέρεια δεν θα παραλάβει το έργο αν δεν τακτοποιηθούν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του αρμόδιου υπουργείου.
«Επισκέφθηκα σήμερα τον Εφέτη – εισηγητή κ. Μακρή ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα καταθέσει την απόφασή του, η οποία θα δημιοσιευθεί άμεσα. Θα ακολουθήσει η κατάθεση των χρημάτων για τις απαλλοτριώσεις (στην περιοχή Αφάντου) ανάλογα με την τιμή που θα οριστεί από το δικαστήριο. Ελπίζουμε μέσα στον Μάρτιο να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή του τελευταίου τμήματος του αγωγού», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Θα θέλαμε πριν από την έναρξη της σεζόν να τελειώσει και αυτό το κομμάτι του αγωγού. Την τρέχουσα περίοδο οι τεχνικές υπηρεσίες μας μελετούν την σύμβαση που μας έστειλε το αρμόδιο υπουργείο για την παραλαβή του έργου. Δεν θα το παραλάβουμε αν δεν λυθούν οι εκκρεμότητες που αφορούν υποχρεώσεις του αναδόχου και του υπουργείου. Υπάρχει δικαστική διαμάχη και η εταιρεία διεκδικεί πόρους με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Εμείς θέλουμε να πάρουμε ένα έργο «καθαρό». Δεν θέλουμε να μπλέξει η Περιφέρεια σε διενέξεις», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
«Δεν είμαστε αρνητικοί στο να παραλάβουμε το έργο αλλά θέλουμε να είναι καθαρό», επεσήμανε ο κ. Μαχαιρίδης.
Σχετικά με το φράγμα της Κρητηνίας ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε πως η Περιφέρεια θα προχωρήσει στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για την συνέχιση του έργου.

«Περιμένουμε να επιστρέψει η έγκριση και να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού. Στείλαμε για δημοσίευση τα σχετικά έγγραφα στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Μετά από ένα μήνα θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες γεγονός που σημαίνει πως και αυτό το έργο δρομολογείται», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας στην Παστίδα και του πλακοσκεπή αγωγού στον Αρχάγγελο. «Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στην Παστίδα. Θα έχουμε πρόβλημα με την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ρόδου- Λίνδου, κυρίως. Θα ταλαιπωρηθούμε λίγο αλλά ο στόχος είναι να τελειώσει το έργο το αργότερο τον Μάιο», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών για την διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού Ρόδου- Λίνδου, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε:
“Θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι το Μάιο. Ελπίζω μέχρι τότε να ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης για το τμήμα της οδού από τα Κολύμπια μέχρι τη Λίνδο. Είναι ένα μεγάλο έργο και αυτό. Μαζί με την τοπογράφηση από την Λίνδο μέχρι την Κατταβιά συνιστούν μια μεγάλη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον ηλεκτροφωτισμό στο οδικό δίκτυο του νησιού μας.

«Το πρωί είχαμε σύσκεψη με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Διαπιστώνουμε πως υπάρχουν προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου και ειδικά στο τμήμα από το Λαδικό μέχρι τα Κολύμπια, στη Λίνδο και στους Πεύκους. Ζήτησα να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα. Προχωράμε και στην αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού που έχουν σκουριάσει», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων
Θέματα σχετιζόμενα με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του νησιού συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε η νέα διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων με τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. «Σε ό,τι αφορά την διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου τους ενημέρωσα πως το έργο αυτό το πήραμε τον Μάιο και λόγω του ό,τι είχε αρχίσει η σεζόν δεν προχωρήσαμε. Ενεργοποιήσαμε την εργολαβία μετά τη λήξη της σεζόν. Οι βροχοπτώσεις όμως δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε οδοστρωσία. Με ρώτησαν και για τις παρεμβάσεις στις διασταυρώσεις. Μου ζητήθηκε ακόμη να μεσολαβήσω για την υπογραφή της σύμβασης εργασίας τους”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
«Στη συνάντηση με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά συζητήσαμε για κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου και την έλλειψη χώρων στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων κ. Γιάννης Μανιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου