Ρεπορτάζ

Μεγάλη αποχή στις εκλογές των καθηγητών

Αποφασισμένη να δώσει σκληρούς αγώνες για να μην εφαρμοσθούν τα μέτρα που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους εκπαιδευτικούς είναι η νέα διοίκηση της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου που προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε εδώ και πολύ καιρό και θα είμαστε απόλυτοι και αμείλικτοι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε κτυπήματα που βάλλουν τους εκπαιδευτικούς», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Α ΕΛΜΕ στις εκλογές ψήφισαν 372 εκπαιδευτικοί. Βρέθηκαν τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα. Η «Αριστερή Ενωτική Κίνηση Καθηγητών» πήρε 139 ψήφους και τρεις έδρες. Η ΔΑΚΕ έλαβε 100 ψήφους και δύο έδρες.

Η παράταξη «Προοδευτική Ενότητα» έλαβε 56 ψήφους και μια έδρα. Η παράταξη ΕΣΑΚ πήρε 75 ψήφους και επίσης μια έδρα.
Από την «Αριστερή Ενωτική Κίνηση Καθηγητών» εξελέγησαν οι κ.κ. Βασίλης Καραγιάννης, Κώστας Ρακόπουλος και Ελπινίκη Βολονάκη. Από την παράταξη της ΔΑΚΕ εξελέγησαν οι κκ Ανδρέας Μαρίνος και Αντώνης Ρουμελιώτης.
Ο κ. Θεόδωρος Ξάφης εξελέγη από την παράταξη «Προοδευτική Ενότητα» και από την ΕΣΑΚ ο κ. Αγαπητός Χατζηδιάκος.

Για το Εποπτικό Συμβούλιο η «Αριστερή Ενωτική Κίνηση Καθηγητών» πήρε 151 ψήφους, η ΕΣΑΚ 100, η ΔΑΚΕ 69 και η ΠΑΣΚ 45 ψήφους. Βρέθηκαν τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια και 15 λευκά ψηφοδέλτια.
Ομιλώντας στη «δ» ο κ. Βασίλης Καραγιάννης κατήγγειλε πως η μετάθεση των εκλογών για το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, δημιούργησε πρόβλημα και έγινε η αιτία να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.
«Δεν μας δόθηκε άδεια από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των εκλογών την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου. Αναγκαστήκαμε να στήσουμε τις κάλπες το Σάββατο. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

Εμείς εκτιμούμε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει τη συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών. Είναι δυνατό να μην δίνουν άδεια μια ημέρα τη στιγμή που συζητούν για τις εκδρομές των μαθητών;», αναρωτήθηκε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης.
«Η αποχή ήταν πολύ μεγάλη και μη αναμενόμενη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα προβλήματα του κλάδου παραμένουν μεγάλα», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Ξάφης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου