Μετά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, νέα απόφαση για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης εξέδωσε από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Στις αίθουσες των δικαστηρίων έχει μεταφερθεί το ζήτημα του Airbnb, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε και αυτό σχετική απόφαση, μία ημέρα μετά το  Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, το οποίο απαγόρευσε σε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος σε πολυκατοικία να μισθώνει το ακίνητό της μέσω του Airbnb.

Μια παρόμοια υπόθεση με ακίνητο Airbnb, όπως εκείνη του Ναυπλίου, έφτασε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα Airbnb -εκμισθώνεται από την ιδιοκτήτρια σε εταιρία διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων- βρίσκεται στην Πλατεία Βικτωρίας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση κινήθηκαν δικαστικά ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από το το δικηγορικό γραφείο της Δάφνης Μπατσαρά, το Πρωτοδικείο Αθηνών μπήκε για πρώτη φορά στην ουσία του νόμου και αναγνώρισε ότι «οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι η νέα μορφή αστικών μισθώσεων». Το δικηγορικό γραφείο επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα αναγνωρίζεται και προστατεύεται δικαστικά το δικαίωμα εκμετάλλευσης διαμερίσματος, μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb».

ΠΗΓΉ ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ