Ειδήσεις

Αύξηση μορίων σε διδακτορικά – μεταπτυχιακά εκπαιδευτικών

Δύο αλλαγές στο νέο σύστημα επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή.
Κατόπιν αυτών, αυξάνεται από δύο σε τρεις ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες μπορεί να υποβάλει ο εκπαιδευτικός υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή.

Από τις τρεις σχολικές μονάδες, η μία θα πρέπει να είναι αυτή όπου είτε κατέχουν οργανική θέση, είτε υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οκτώ ώρες την εβδομάδα. Η δεύτερη σχολική μονάδα θα πρέπει να είναι εντός του ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ (αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια) που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία και η τρίτη επιλογή δεν υπόκειται σε κανέναν πρόσθετο περιορισμό, δηλαδή μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη μοριοδότηση τίτλων σπουδών. Αποφασίστηκε ότι το διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτείται με 4 μονάδες και το μεταπτυχιακό, είτε μονοετούς είτε διετούς διάρκειας, μοριοδοτείται με 2,5 μονάδες.

Μία ώρα κοινωνιολογίας αντί λογοτεχνίας στη Γ’ Λυκείου

Ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε ακόμη ότι στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου προστίθεται μία ώρα με το μάθημα Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών σε αντικατάσταση μίας ώρας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στη Βουλή ανακοίνωσε ότι οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης «που βγάζουν τα παιδιά τελείως έξω από το λύκειο οφείλουν να καταργηθούν, με την πρόνοια ώστε αυτοί που φοιτούν και αυτοί που διδάσκουν να μπορέσουν να ενταχθούν κανονικά με μεταβατικές διατάξεις στο υπάρχον σύστημα».

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου