Τοπικές Ειδήσεις

Απίστευτη υπόθεση αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και πλαστογραφίας με καταγγελλόμενο φοιτητή της ιατρικήςς

Εγκληση εις βάρος ενός ημεδαπού, κατοίκου της Κατταβιάς για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και πλαστογραφία υπέβαλε την Παρασκευή ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου γνωστός ιατρός, γενικής ιατρικής, της Ρόδου.
Οι ασθενείς που ιατρού είναι ως επί το πλείστον αλλοδαποί τουρίστες, επισκέπτες στο νησί της Ρόδου.
Συνεργάζεται με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες και τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν προσωρινά για τις διακοπές τους στη νότια Ρόδο.
Τον Μάρτιο του έτους 2018 ένας φίλος του, του συνέστησε ως φοιτητή ιατρικής τον εγκαλούμενο και μου ζήτησε να του επιτρέψει, στο χρονικό διάστημα των καλοκαιρινών μηνών του έτους 2018, να παρακολουθεί τις ιατρικές πράξεις στις οποίες προέβαινε κατά την λειτουργία του ιατρείου.
Η ως άνω παρακολούθηση θα είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα για τον εγκαλούμενο, καθώς σπούδαζε την ιατρική επιστήμη στο εξωτερικό.
Ο ιατρός αποδέχτηκε την πρόταση κι έτσι το καλοκαίρι του έτους 2018 ο εγκαλούμενος ξεκίνησε την παρακολούθηση στο ιατρείο του, ενώ όπως διατείνεται, τον είχε ενημερώσει, τότε, ότι του απέμεναν δύο μαθήματα για να λάβει το πτυχίο της ιατρικής επιστήμης και ότι υπήρχε η δυνατότητα να μελετήσει εξ αποστάσεως στη Ρόδο.
Στην αρχή της παρακολούθησης, όπως υποστηρίζει ο ιατρός, ο εγκαλούμενος ήταν συνεπής με το ωράριο, παρακολουθούσε την προετοιμασία των εγγράφων των ασθενών καθώς και τις ιατρικές πράξεις στις οποίες προέβαινε. Είχε δημιουργηθεί πολύ καλή σχέση και όπως χαρακτηριστικά περιγράφει, τον έβλεπε σαν γιο του.
Περί τα μέσα Οκτωβρίου, ο εγκαλούμενος αναχώρησε για την Τσεχία, όπου και σπούδαζε. Το καλοκαίρι του έτους 2019, επέστρεψε στη Ρόδο και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την παρακολούθηση στο ιατρείο.
Μέχρι τα μέσα Ιουλίου του έτους 2019 όλα εξελίσσονταν κανονικά και ομαλά.
Στην πορεία διέκρινε ότι οι επισκέψεις σε ασθενείς μειώθηκαν αισθητά σε ορισμένα ξενοδοχεία και αναρωτιόταν για την αιτία, καθώς η πληθώρα αφίξεων τον καιρό εκείνο δεν δικαιολογούσε μείωση των ασθενών.
Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο τον καλούσαν ασφαλιστικές εταιρείες και ξενοδοχεία στη Νότια Ρόδο, προκειμένου να τους παρέχει πληροφορίες για ασθενείς, τους οποίους όμως ουδέποτε είχε εξετάσει.
Κατόπιν τούτου, πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε τηλεφωνικώς γραφεία ξενοδοχείων με τα οποία συνεργαζόταν συνήθως και τότε ενημερώθηκε ότι ο εγκαλούμενος τους είχε γνωστοποιήσει στο παρελθόν, για λογαριασμό του ιατρείου του, ότι για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών των ξενοδοχείων, οι οποίοι χρειάζονταν ιατρική εξέταση ή φροντίδα, έπρεπε να καλούσαν στο κινητό του τηλέφωνο.
Περί τα τέλη Ιουλίου ο εγκαλούμενος, θεωρώντας ότι ο ιατρός θα απουσίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε εναποθέσει στην βιβλιοθήκη του γραφείου του, εντός του ιατρείου, δύο μπλοκ (αυτογραφικά) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Παρόμοια μπλοκ χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ο ιατρός κατά την είσπραξη της αμοιβής του από τους ασθενείς.
Διαπίστωσε, ότι ο εγκαλούμενος προέβαινε σε επισκέψεις, σε φυσικά πρόσωπα – ασθενείς που καλούσαν από τα ξενοδοχεία ζητώντας τις ιατρικές υπηρεσίες του μηνυτή και αυτοπαρουσιαζόμενος ως εκείνος και ως ιατρός προέβαινε σε εξέταση των ασθενών, εισέπραττε την αμοιβή και εξέδιδε, θέτοντας την ιατρική του σφραγίδα (που πιθανώς είχε αντιγράψει σε τυπογραφείο) και την υπογραφή του, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών!!.
Τα μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών τα φύλαξε στο γραφείο του. Συνολικά βρήκε 25 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, οι οποίες έφεραν την σφραγίδα του και πλαστογραφημένη την υπογραφή του, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε πλήρως καθώς επίσης αγνοούσε πλήρως τους ασθενείς οι οποίοι αναγράφονταν στις ως άνω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αφού ουδέποτε τους παρείχε τις ιατρικές του υπηρεσίες.
Προέκυψε, όπως αναφέρει ο ιατρός, ότι ο εγκαλούμενος φοιτητής στο χρονικό διάστημα από 29-06-2019 έως 30-09-2019 επισκεπτόταν ασθενείς στα τουριστικά καταλύματα διαμονής τους και παρείχε αυτοπαρουσιαζόμενος ως εκείνος (πλαστοπροσωπία) ιατρικές υπηρεσίες, τις οποίες ήταν αδύνατο να προσφέρει ως φοιτητής ιατρικής, για τις οποίες εξέδιδε πλαστά παραστατικά που έφεραν πλαστογραφημένη την υπογραφή του και την επαγγελματική του σφραγίδα, την οποία κατείχε παράνομα ή είχε προβεί στην έκδοση αντιγράφου της και έκανε χρήση αυτού.
Αναφέρει παραπέρα ότι φέρεται ως θεράπων ιατρός σε ασθενείς, τους οποίους ουδέποτε εξέτασε και μάλιστα στους οποίους χορηγήθηκε αντιβιοτική ή φαρμακευτική αγωγή, την οποία ο εγκαλούμενος συνέστησε επ’ ονόματί του, πράξεις από τις οποίες μπορούσε να προκύψει ιατρική ευθύνη του.
Επίσης, φέρεται ως εκδότης φορολογικών παραστατικών, την πλαστότητα των οποίων αγνοούν οι ασθενείς και από τα οποία μπορεί να προκύψει ευθύνη του έναντι της Α.Α.Δ.Ε./του Δημοσίου λόγω μη απόδοσεως του αναλογούντος φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων ή/και τελών.
Επίσης, τα πλαστά αυτά παραστατικά χρησιμοποιούνται από τους ασθενείς και κατατίθενται στις ασφαλιστικές τους εταιρείες προκειμένου να λάβουν τα καταβληθέντα χρηματικά ποσά λόγω ασφαλιστικής τους κάλυψης.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου