«Στάση αναμονής» τηρούν οι ξενοδόχοι της πόλεως Ρόδου, μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, οι ξενοδόχοι παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα στον δήμαρχο, όπου υπογράμμιζαν τα προβλήματα που απαιτούν λύσεις με σημείο αιχμής την ανάγκη αναβάθμισης της πόλης.
Με δεδομένο ότι το 30% των τουριστών της Ρόδου, δεν επισκέπτεται την πόλη, οι ξενοδόχοι ζήτησαν να γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες και άμεσες, σε τομείς όπως είναι:
– το κυκλοφοριακό, οι χώροι στάθμευσης (καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε πάρκινγκ σε πολλά σημεία της πόλης)
– οι υποδομές (όπως είναι τα κτήρια, οι λιμενικές εγκαταστάσεις, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, ο φωτισμός, η επαρκής σήμανση, τα γραφείο πληροφοριών)
– η ενίσχυση της αστυνόμευσης
– οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
– η δημιουργία ποδηλατοδρόμων
– η παρουσία του Δήμου Ρόδου σε χώρες της Σκανδιναβίας (Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία κ.λπ. λόγω ελλιπούς λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ)
– η πρόσβαση των τουριστών στην πόλη μέσω της δημοτικής συγκοινωνίας (λεωφορεία) και το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν άλλα οχήματα όπως μικρά λεωφορεία ή πούλμαν
– οι έλεγχοι στις παραλίες και η καθαριότητα
– η άγρα πελατών, οι ΡΟΜΑ και η επαιτεία
– η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ σε χώρο εκτός κέντρου, όπου ο κ. Χατζηδιάκος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφερθεί σε χώρο του νέου Νοσοκομείου
– βελτίωση της κατάστασης στην Μεσαιωνική Πόλη
– αθλητικές εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις, διοργανώσεις
– εμφάνιση της πόλης, καλλωπισμός.
Οι ξενοδόχοι, υπογράμμισαν στον δήμαρχο Ρόδου, ότι οι ξένοι τουρίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία της πόλης μας, είναι ως επί το πλείστον καλύτερης οικονομικής στάθμης και επισκέπτονται πολύ περισσότερο τα καταστήματα στην πόλη, την Μεσαιωνική Πόλη και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, σε αντίθεση με τους τουρίστες που διαμένουν μακριά από το κέντρο, που επιλέγουν το «all inclusive» και προτιμούν να μένουν μέσα στα ξενοδοχεία.
Να σημειωθεί ότι από τα ξενοδοχεία της πόλεως, πολύ λίγα έχουν το πρόγραμμα «all inclusive» σε σχέση με τις ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρο το νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηδιάκος δεσμεύτηκε ότι θα ξαναγίνει μία ακόμη συνάντηση μέσα στο προσεχές διάστημα, πριν την έναρξη της σεζόν ενώ ο αστυνομικός διευθυντής κ. Καληωράκης, δεσμεύτηκε πως παρά την υποστελέχωση, η Αστυνομία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει την κατάσταση κατά την διάρκεια της σεζόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ