Τοπικές Ειδήσεις

Από το «Φιλόδημος ΙΙ» εξασφάλισαν οι Λειψοί τα πρώτα στην Ελλάδα οικολογικά φωτιστικά δρόμου

Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας PHILIPS, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος,  στα πλαίσια της  ενημέρωσης για το πλέον σύγχρονο αυτόνομο φωτιστικό δρόμου με ενσωματωμένο το πάνελ στο πάνω μέρος και την μπαταρία μέσα στο σώμα του φωτιστικού.

Ο «μικρός» νησιωτικός Δήμος των Λειψών, μαζί με άλλα «μικρονησια» της περιοχής, όπως η Τήλος και  η Χάλκη, παράγουν σημαντικό και πρωτοποριακό έργο και  βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή» σε παρεμβάσεις που σχετίζονται με την «πράσινη ανάπτυξη» καθώς και με την υδατική και ενεργειακή αυτονομία. 

Τη στιγμή που “μεγάλοι” Δήμοι, δεν έχουν λύσει τα στοιχειώδη προβλήματα, όπως η διαχείριση απορριμάτων, τα νησιά με ελάχιστο πληθυσμό, όπως οι Λειψοί, έχουν καταφέρει να εντάξουν στην καθημερινότητα των δημοτών τους, πρωτοποριακά προγράμματα και αποτελούν ¨πρότυπα” για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος των Λειψών, με τον Φώτη Μάγγο στο «τιμόμι», κατάφερε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», να προχωρήσει στην προμήθεια 28 ιστών,  που θα φέρουν το συγκεκριμένο σύστημα φωτισμού και θα τοποθετηθούν στην περιοχή του Κάμπου και στην παιδική χαρά του νησιού.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο και απόλυτα οικολογικό φωτιστικό , με αισθητήρα κίνησης που ανιχνεύει και αυξάνει το φωτισμό όταν περνούν πεζοί ή αυτοκίνητα και χαμηλώνει στο 30% όταν δεν είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλίζει μεγαλύτερο χρόνο ζωής της μπαταρίας αλλά και αυτονομία.

Να επισημανθεί πως η εταιρεία δεσμεύθηκε να προμηθεύσει δωρεάν με λάμπες led και τα 3 σχολεία του νησιού, στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, γεγονός που θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων στις σχολικές επιτροπές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου