Τοπικές Ειδήσεις

Τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των σπουδαστών της ΑΣΤΕ Ρόδου

Μέσα σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος  για τους 50 τελειόφοιτους της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, με την Τελετή Αποφοίτησης και Απονομής πτυχίων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στο χώρο εκδηλώσεων της ΑΣΤΕΡ.

Την άνοιξε ο Διευθυντής της Σχολής Δρ. Κυριάκος Πετάκος, ο οποίος παρουσία του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού,  των σπουδαστών της Σχολής, και πλήθους παρευρισκομένων, σε μία κατάμεστη αίθουσα,  καλωσόρισε όλους  και συνεχάρη τους σπουδαστές για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Εν συνεχεία, ο Δρ. Πετάκος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συνεισφορά της ΑΣΤΕΡ προς τον τουρισμό της χώρας, καθώς η Σχολή αποτελεί ένα εκκολαπτήριο των μελλοντικών επαγγελματιών και επιτυχημένων στελεχών στον τομέα του τουρισμού, προσφέροντας τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια στους σπουδαστές που οραματίζονται ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής της Σχολής τόνισε ότι, ως ΑΣΤΕΡίτες, οι απόφοιτοι αποτελούν πλέον, μέλη μίας κοινότητας, η οποία θα έχει πάντα ως κοινό σημείο αναφοράς την εκπαίδευση, τόσο σε γνώσεις όσο και σε ήθος, που έλαβαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, σημειώνοντας ότι οι πόρτες της Σχολής θα είναι πάντα ανοιχτές για αυτούς.

Κατόπιν, η προσοχή όλων, εστίασε στον όρκο τον οποίο κλήθηκαν να εκφωνήσουν οι τελειόφοιτοι, ο οποίος ανάμεσα  αναφέρει :

«Ορκίζομαι και διαβεβαιώ ευσυνείδητα, τους εκπροσώπους της πολιτείας και τους φορείς της Σχολής, ότι θα υπηρετήσω άξια και πιστά την μαχόμενη ξενοδοχία, σύμφωνα με όσα διδάχθηκα στην ΑΣΤΕΡ και από όποια θέση και αν ευρίσκομαι ως υπεύθυνος επαγγελματίας, με γνώμονα το γενικό συμφέρον της πατρίδας μας, του Τουριστικού κλάδου και των προσδοκιών της Σχολής. Θα υπηρετήσω ανιδιοτελώς και με όλες μου τις δυνάμεις την Εθνική Ανεξαρτησία, την Ειρήνη, την Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, σεβόμενος πάντα το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους και θα αγωνισθώ με αφοσίωση για την διαφύλαξη και συνέχιση των ιδανικών, των παραδόσεων και των εθίμων του ΄Εθνους μας».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των Πτυχίων στους αποφοίτους, από το εκπαιδευτικό προσωπικό, σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα που ετοίμασε η Σχολή για να τιμήσει τόσο τους ίδιους, όσο και τις οικογένειες, τους φίλους και τους συγγενείς τους. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφές, για όλους τους παρευρισκόμενους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου