Τοπικές Ειδήσεις

Βασ. Παπανικόλας για το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου: Η Περιφέρεια, θα πρέπει άμεσα να αναθεωρήσει

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σεβόμενη την Ιστορία του τόπου μας, θα πρέπει άμεσα να αναθεωρήσει την απόφαση της για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.) στο ιστορικό κτίριο της οδού Ι. Καζούλη, στη Ρόδο.

Στο κτίριο αυτό, το οποίο -όπως είναι γνωστό- ήταν η κατοικία του πρώτου Έλληνα Δημάρχου Ρόδου, Σάββα Παυλίδη, στεγάστηκε από το 1914 μέχρι το 1940 το Ελληνικό Προξενείο στην Ιταλοκρατούμενη Ρόδο και απετέλεσε το κυρίαρχο σημείο Αναφοράς και Εθνικής Σύνδεσης των υποδούλων τότε στον φασισμό Ροδίων και Δωδεκανησίων με την μητέρα πατρίδα.

Το Μνημείο αυτό ως γνωστόν, αγοράστηκε από την πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσου επί κ. Σάββα Καραγιάννη με τον όρο και τον σκοπό της δημιουργίας Μουσείου της Νεώτερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου, ανακαινίσθηκε από την διάδοχο στην ιδιοκτησία Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επί κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και εγκαινιάσθηκε το 2017 από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση και τον νυν Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Η Περιφέρεια και ο Δήμος του νησιού έχουν στην ιδιοκτησία τους πολλά άλλα ακίνητα και πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις για την στέγαση της περί ου ο λόγος Υπηρεσίας και στην πολιτική το να αναθεωρείς κάποιες φορές τις αποφάσεις σου, δεν σημαίνει πάντα αδυναμία, αλλά και πολιτικό θάρρος ή ακόμα και σοφία..

Το ζήτημα που προέκυψε, θεωρώ ότι δεν προσφέρεται για άσκηση αντιπολίτευσης του συρμού, θεωρώντας εξ αρχής πως κανένας από μας δεν είναι πιο πατριώτης από κανέναν άλλο και πως όλοι μας αγαπούμε το ίδιο και σεβόμαστε τον τόπο μας και την Ιστορία του.

Λάθη όμως κάνουμε όλοι και αυτό είναι ένα λάθος που καλείται να επανορθώσει άμεσα η Περιφερειακή Αρχή!…

Ρόδος, 10 – 01 – 2022

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

Πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου