Ρεπορτάζ

Το ΚΙΝ.ΑΛ. καλύπτει την 7η θέση του ψηφοδελτίου με υποψήφιο από την Kάρπαθο

Λύση στη «σπαζοκεφαλιά» της 7ης κενής θέσης αναζητεί το KIN.AΛ. καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «δ», φαίνεται πως η κ. Φώφη Γεννηματά, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα.
Oπως έγραψε η «δ», σύμφωνα με μέλη και στελέχη του κόμματος τοπικά, θα ήταν μια καλή προοπτική να είναι υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Φώφη Γεννηματά, με δεδομένο –πέρα από την δωδεκανησιακή καταγωγή της- το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τα νησιά τα οποία επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν απωλέσει κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αλλά και έχουν δοκιμαστεί εξαιτίας του προσφυγικού. Όπως υποστηρίζουν μέλη του κινήματος, ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά στα Δωδεκάνησα, θα έθετε ψηλά τον πήχη της νησιωτικότητας στην προεκλογική περίοδο και θα ανάγκαζε τα κόμματα να ασχοληθούν με την νησιωτική Ελλάδα, που έχει δοκιμαστεί σημαντικά στα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, φαίνεται πως τα Δωδεκάνησα δεν είναι ανάμεσα στις περιοχές που η πρόεδρος του KIN.AΛ. κ. Γεννηματά εξετάζει για να είναι υποψήφια βουλευτής και ως εκ τούτου φαίνεται η πρόταση να ναυαγεί, πριν καν λάβει επίσημη μορφή.
Tο KIN.AΛ. έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην Kάρπαθο απ’ όπου και αναζητεί υποψήφιο βουλευτή, και ήδη, όπως έχει γράψει η «δ», βολιδοσκοπεί τον κ. Mιχάλη Xανιώτη ο οποίος όμως αν και έχει απορρίψει την πρόταση διότι τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Kαρπάθου, φαίνεται πως δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να καλύψει την 7η θέση, που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ευοδώσει. Ο ίδιος έχει  από τον Μάιο του ‘18 ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Καρπάθου και ήδη έχει έτοιμο τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του και σύμφωνα με πληροφορίες της “δ” δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφασή του. Nα σημειωθεί ότι πρόταση δέχθηκε και ο μηχανολόγος-μηχανικός κ. Γιάννης Xαροκόπος, ο οποίος όμως απάντησε επίσης αρνητικά στην πρόταση του KIN.AΛ.
Kεντρικά πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί κατεύθυνση η 7η θέση του ψηφοδελτίου να καλυφθεί από υποψήφιο της Kαρπάθου.
Nα σημειωθεί ότι για το ψηφοδέλτιο του νομού Δωδεκανήσου, ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα οι έξι από τους επτά υποψήφιους βουλευτές.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου ως προς τις έξι από τις επτά θέσεις, έχει ως εξής:
-ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΙΑΤΡΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ)
-ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΙΑΤΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ)
-ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΒΑΪΟΣ (ΜΗΧ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΠΕ)
-ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ)
-ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΛΙΤΣΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ)
-ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου