Ατάκτως Ερριμμένα

Στον πλανήτη Happy

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που νοσεί δεν είναι η υγεία στα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά η πολιτική στάση της αντιπολίτευσης.» Σου λένε με περισσό θράσος οι ΑΝΕΛ (ΟΕ Ρόδου) για την περίπτωση έλλειψης φαρμάκων για καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο. Γραμμένη να υποθέσω η ανακοίνωση από το κράτος των Αθηνών, γιατί νησιώτης που θεωρεί ότι η υγεία δεν νοσεί στα νησιά της Δωδεκανήσου δεν υπάρχει!

«Ανακάλυψαν, σε μια διαδικαστικού τύπου ολιγοήμερη καθυστέρηση στην προμήθεια φαρμάκων στο Νοσοκομείο της Ρόδου, την κατάρρευση της δημόσιας Υγείας!» Σου λέει ο έτερος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από τον πλανήτη Happy, που τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν καταρρεύσει. Κάτοικος δε του πλανήτη Happy  μου έλεγε χθες, προκειμένου να μου το αποδείξει, ότι για πρώτη φορά τα νοσοκομεία έκλεισαν με πλεόνασμα το 2016 και ότι το μυστικό ήταν η πολιτική βούληση να σταματήσει το πάρτι με τις προμήθειες και τις εργολαβίες και να εκμεταλλευτούν τα δημόσια νοσοκομεία τις εσωτερικές τους δυνατότητες. Ποιος θα διαφωνήσει πως έπρεπε να σταματήσει αυτό το πάρτι; (αν σταμάτησε). Το μυστικό για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι λόγω των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία, θα το βρουν κάποτε; Να είσαι καρκινοπαθής, να κινδυνεύει η ζωή σου γιατί περιμένεις μέχρι και έξι μήνες για μια ακτινοθεραπεία στο δημόσιο νοσοκομείο και να ακούς, πως για πρώτη φορά βρέθηκαν με πλεονάσματα τα δημόσια νοσοκομεία… Φαντάζομαι τη χαρά του ασθενή, θα είναι πρωτόγνωρη! Αν οι ασθενείς αναγκάζονται να φέρνουν ακόμα και τα αναλώσιμα από το σπίτι τους τότε ναι, είναι εφικτό να υπάρχει πλεόνασμα και μάλιστα μεγάλο. Το 2017 ενδεχομένως και μεγαλύτερο. Ενδιάμεσα ωστόσο, ανθρώπινες ζωές θα έχουν κινδυνεύσει ή θα χαθούν γιατί περίμεναν μήνες στις λίστες αναμονής προκειμένου να κάνουν τις θεραπείες τους… Τι συμβαίνει στα Ελληνικά νοσοκομεία το γνωρίζουν καλύτερα όσοι είχαν την ατυχία να επισκεφτούν κάποιο από αυτά. Τι συμβαίνει το καταγράφουν και όλες οι έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Και αυτά που συμβαίνουν αποτελούν την κορύφωση μιας τραγωδίας που άρχισε λίγα χρόνια πριν και ολοκληρώνεται (;) τώρα.

Α… και μια λεπτομέρεια. Σας ορκίζομαι,  ότι καθόλου δεν τον ενδιαφέρει τον καρκινοπαθή εάν το πρόβλημα ήταν γραφειοκρατικό. Μα καθόλου όμως! Φτηνή δικαιολογία, που κάνει το πρόβλημα χειρότερο, προσθέτοντας μέσα σε όλα και διαχειριστική ανεπάρκεια. Ανεπάρκεια πρόβλεψης που έχει να κάνει με ζωές.

Υ.Γ. Αυτό πάλι που λέτε και γράφετε, οι συγκυβερνώντες, ότι ο Πολάκης ενίσχυσε με δύο εκατ. Ευρώ το Νοσοκομείο, να το εκλάβουμε υπόμνηση για να του χρωστάμε χάρη και να στήσουμε κι ένα άγαλμα αναγορεύοντάς τον εθνικό ευεργέτη με τα λεφτά των αγρίως φορολογουμένων ιθαγενών;

Εχετε χάσει το μέτρο, εκεί στον πλανήτη Happy. Να το κοιτάξετε!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου