Ενταση μεταξύ εκπροσώπων του ΚΚΕ και της
Χρυσής Αυγής

Μειοψήφισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σάββα Διακοσταματίου η διακομματική επιτροπή, προκειμένου να διευθετηθούν θέματα σχετιζόμενα με την προβολή των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση που ελήφθη δεν ήταν ομόφωνη εξαιτίας της διαφωνίας του εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Γιάννη Περδικάρη για τους περιορισμούς που τίθενται από την σχετική εγκύκλιο.
Στη διακομματική επιτροπή συμμμετείχαν οι κ.κ. Νατάσα Βενετοκλή από τη ΝΔ, Αντώνης Αποστολίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σάββας Σπυρίδης από τη Χρυσή Αυγή και Γιάννης Περδικάκης από το ΚΚΕ.  Δεν έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ, το «Ποτάμι» και τη «Λαϊκή Ενότητα».
Από τον Δήμο Ρόδου συμμετείχε ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης είναι η προβολή των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Είμαι ευχαριστημένος γιατί τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων τήρησαν τους κανονισμούς στις προηγούμενες αναμετρήσεις», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αναφέρθηκε ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου και υπογράμμισε πως η προβολή των κομμάτων θα γίνει επί ίσοις όροις: «Η διάθεση χωρών στα κόμματα γίνεται επί ίσοις όροις. Δίδεται βαρύτητα στην πόλη Ρόδου. Θα διατεθούν χώροι αναλογικά και σε δημοτικές ενότητες», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου .
«Στο πρακτικό που θα συντάξετε δεν γίνεται αναφορά σε θέσεις που θα παραχωρηθούν για την προβολή των κομμάτων παρά μόνο σε απαγορεύσεις. Εμείς σε αυτό δεν θα συμφωνήσουμε. Θα κληθούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να λάβουν απόφαση», ξεκαθάρισε ο κ. Γιάννης Περδικάρης, του οποίου η τοποθέτηση προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Νατάσας Βενετοκλή.
«Δεν κατανοώ γιατί υπάρχει κάθε φορά ταλαιπωρία με τη συνεδρίαση της διακομματικής. Θα μπορούσε να συνταχθεί ένα κείμενο που θα περιλάβει τις αποφάσεις μας. Αφού δεν θέλετε όμως να τηρήσετε τους κανονισμούς να σας επιβληθούν πρόστιμα», δήλωσε η κ. Βενετοκλή.
Ο κ. Γιάννης Περδικάρης επανέλαβε πως δεν συμφωνεί με τις απαγορεύσεις και ζήτησε να μην υπάρξουν διευκολύνσεις για τη «Χρυσή Αυγή» .
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του κόμματος και υποψηφίου βουλευτή κ. Σάββα Σπυρίδη, o οποίος ζήτησε να μην υπάρξουν διευκολύνσεις και για το ΚΚΕ.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν κιόσκια στην Πλατεία Κύπρου και ειδικότερα πλησίον του καταστήματος Καλαφατά, έξω από την Εθνική Τράπεζα, έξω από την Alpha Bank και στον πεζόδρομο Πλαστήρα κοντά στο «Ακταίον».
Όπως δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου χώροι για την προβολή των κομμάτων υπάρχουν ακόμη κόντα στα δικαστήρια, στον τρούλο της μαρίνας Μανδρακίου, στην πλατεία Ακαδημίας, στο τέλος της οδού Αμερικής και στα «Εκατό Μαγαζιά».
«Για τη συνεδρίαση εστάλησαν προσκλήσεις σε όλα τα κόμματα. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη ΝΔ, το ΚΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Έγινε ενημέρωση για κανονισμούς και διετέθησαν οι χώροι για την προβολή των κομμάτων. Υπήρξαν διαφωνίες από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Ελπίζω να τηρηθούν οι κανονισμοί και να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Πλέον, οι αφίσες δεν μπορούν να επηρεάσουν κανένα. Πιστεύω ότι και αυτή τη φορά τα κόμματα θα συμβάλουν ώστε να κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο το Δήμο», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Σε ερώτηση αν έχει ληφθεί απόφαση για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν για την εξυπηρέτηση πολιτών και εκπροσώπων των κομμάτων ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε:
«Έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου στους εργαζόμενους για να δηλώσουν ότι επιθυμούν να εργασθούν για τη διενέργεια των εκλογών».
Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών δήλωσε πως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν περισσότερες ώρες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αλλαγές σε εκλογικά τμήματα ο κ. Διακοσταματίου απάντησε πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ταμπλό θα τοποθετηθούν στις ακόλουθες θέσεις :
1) ΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
(Περίφραξη πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής)
2) ΟΔΟΣ ΚΟΝΔΡΙΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
(Πίσω είσοδo βοηθητικού σταδίου ” ΔΙΑΓΟΡΑΣ”)
3) ΟΔΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
(Πρώην Σφαγεία)
4) ΟΔOΣ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ -ΚΛΑΥΔΙΟΥ ΠΕΠΠΕΡ
(Περίφραξη Παιδότοπου απέναντι από κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου)
5) ΟΔOΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
(Κιγκλίδωμα 16ου Δημοτικού Σχολείου – Ανάληψη)
6) ΚΡΗΤΙΚΑ
(Λεωφόρος Ιαλυσσού)
7) ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ- ΣΓΟΥΡΟΥ
(Οδός Τριανταφυλλΐδη-Σγουρού)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ