Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκμίσθωση του Καρνάγιου σε ιδιώτη

Τάξη στη μαρίνα Μανδρακίου θα επιχειρήσει να βάλει από την επόμενη τουριστική σεζόν η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν την επόμενη τουριστική σεζόν εκδοτήρια εισιτηρίων στη Μαρίνα Μανδρακίου.
«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν τραπεζάκια -εκδοτήρια εισιτηρίων στη Μαρίνα Μανδρακίου από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Όλα αυτά πιστεύω πως έχουν εγκατασταθεί παράνομα. Θα προχωρήσουμε τις σχετικές διαδικασίες σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμεναρχείο», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει εξάλλου κατ’ επανάληψη συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου. Συζήτηση έγινε και σε προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου. Δεν ελήφθη όμως απόφαση εξαιτίας των αντιδράσεων για τη δημιουργία νέου τύπου εκδοτηρίων.
Με αφορμή τη συνάντηση που είχε χθες με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στην μίσθωση του Καρνάγιου σε ιδιώτες για 35 μήνες.
«Διεξήχθη διαγωνισμός και υπεβλήθησαν προσφορές από δύο εταιρείες. Θα συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή θα ανοίξει τους φακέλους και θα προχωρήσει στην ανάδειξη του αναδόχου», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Το Καρνάγιο όπως εξήγησε και ο δήμαρχος χθες θα ενοικιαστεί σε ιδιώτες για 35 μήνες έως ότου δηλαδή διενεργηθεί διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του καρνάγιου σε κάποια εταιρεία.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριου Σαντορινιού για τη μαρίνα Μανδρακίου και το λιμάνι της Ακαντιάς.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι η μαρίνα Μανδρακίου και το λιμάνι της Ακαντιάς δεν θα είναι πλέον υπό την διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ.
«Μακάρι να γίνουν αυτά πράξη. Εμείς γνωρίζουμε πως τόσο η μαρίνα Μανδρακίου όσο και το λιμάνι της Ακαντιάς είναι υπό τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ. Αν άλλαξε κάτι θα πρέπει να λάβουμε το ανάλογο ΦΕΚ. Αν ανασταλεί η απόφαση που είχε ληφθεί είμαστε έτοιμοι για την αξιοποίηση των δύο υποδομών», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ