Ρεπορτάζ

Ο Δήμος Ρόδου αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για την προβολή του νησιού

Στην τοποθέτηση, ενεργοποίηση και δημοσίευση live webcams σε διάφορα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος προχωρά η δημοτική αρχή Ρόδου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης σύγχρονων εργαλείων για την προβολή του νησιού. Έχουν ήδη τοποθετηθεί κάμερες σε κεντρικά σημεία στην πόλη της Ρόδου και συνεχίζεται η εγκατάστασή τους με στόχο να φτάνουν οι ομορφιές της Ρόδου σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, θα μπορεί όποιος θέλει να απολαύσει σε …ζωντανή μετάδοση το ηλιοβασίλεμα, μια γνωστή παραλία, μνημεία και φυσικές ομορφιές.
Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των …τοπόσημων της Ρόδου και των όμορφων σημείων του νησιού, παρακινώντας τους θεατές ανά τον κόσμο να επισκεφθούν τον προορισμό. Επιπλέον, οι live κάμερες θα συμβάλουν στη διατήρηση της επαφής και επικοινωνίας με τους φίλους και λάτρεις του νησιού. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμπλουτισμός της εφαρμογής του Ψηφιακού Πλοηγού ώστε η εφαρμογή να καταστεί πλήρως ενημερωτική και λειτουργική για τους επισκέπτες του νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Σύντομα θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για κάθε υποέργο από τα 7 που περιλαμβάνει το επιδοτούμενο πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρόδου ήταν ο πρώτος πανελλαδικά που εντάχθηκε στο χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» με συνολικό προϋπολογισμό 3.267.000 ευρώ!
Τα επτά κύρια υποέργα έχουν ως εξής:
ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Έργο πυροπροστασίας με έξυπνες κάμερες
CCD και αισθητήρες 5 αισθήσεων.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 995.000,00 €
ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Σύστημα Έξυπνης Διάβασης Πεζών.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 320.000,00 €
ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Σύστημα Έξυπνης Ενεργειακής
Διαχείρισης Κτηρίων.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 455.000,00 €
ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας
Οχημάτων.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 515.000,00 €
ΥΠΟΕΡΓΟ 5: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι
και βραχιόλι.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 300.000,00 €
ΥΠΟΕΡΓΟ 6: Δίκτυο αισθητήρων στα σχολικά κτήρια
για έλεγχο αέρα, ρύπων και ταλαντώσεις κτηρίων.
ΥΠΟΕΡΓΟ 7: Ενιαία Πλατφόρμα Παρακολούθησης Smart
City & Cyber Security.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 352.000,00 €
Γενικότερα, ο Δήμος Ρόδου έχει «επενδύσει» δια της Διεύθυνσης πληροφορικής και νέων τεχνολογιών στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του για την αμεσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ολοκληρώνονται σύντομα οι διαδικασίες, προκειμένου μέσα από τη πλατφόρμα του Δήμου να είναι δυνατή η ρύθμιση οφειλών των πολιτών χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ολοκληρώθηκε, τέλος, η παραλαβή του μηχανογραφικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ». Παραλήφθηκαν 98 σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 17 εκτυπωτικά μηχανήματα και 17 tablets που ήδη ρυθμίζονται και εγκαθίστανται στα ΚΕΠ του Δήμου Ρόδου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου