Πολιτιστικά

Έκδοση Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την αντιπυρική περίοδο 2020

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου 2020, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε εκ νέου στην καθημερινή έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το διάστημα από την 1η Ιουνίου έως την 31η Οκτωβρίου 2020.

Η έκδοση του χάρτη στοχεύει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ο Χάρτης εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και εντάσσεται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», της Γ.Γ.Π.Π., στο πλαίσιο του οποίου έχει εκπονηθεί και το αντίστοιχο «Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» (ΑΔΑ ΩΖΒΚ7ΛΞ-ΞΤΟ)

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση τους. Παράλληλα, η έκδοση του Χάρτη αποσκοπεί στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται τόσο για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας, καθώς και στην αποφυγή ενεργειών που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αφορά την επόμενη ημέρα από αυτή που εκπονείται και εκδίδεται και βρίσκεται αναρτημένος στον ιστόχωρο της Γ.Γ.Π.Π. (https://www.civilprotection.gr/el), όπου ομοίως θα βρείτε και Οδηγίες προστασίας από την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών. Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982).

Τέλος να σας πληροφορούμε ότι, όπως κάθε χρόνο, για τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς για τις Π.Ε. Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τον ανωτέρω Χάρτη, θα είναι κατηγορίας 4 και άνω, θα εκδίδεται Δελτίο Τύπου από τη Δνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Αι. για ενημέρωση των πολιτών και συστάσεις για την αποφυγή οποιαδήποτε ενέργειας ή εργασίας στο ύπαιθρο, είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και άμεσης ειδοποίησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε οποιαδήποτε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου